Microsoft Çin’de akıllı şehirler kuracak

Şu sıralar Çin’de zorlu bir süreçten geçmekte olan Microsoft’un tüm bu sıkıntılara rağmen ülkede yeni akıllı şehir projeleri başlatacağı ortaya çıktı.

Dünyanın en önemli pazarları arasında yer alan Çin, son dönemdeki yaptırımları nedeniyle Amerikalı teknoloji devi Microsoft için sorunlu bir pazar haline gelmiş durumda. Çin hükümeti tarafından Windows 8′in devlet dairelerinde yasaklanmasıyla başlayan gergin süreç, geçtiğimiz ay Microsoft’a karşı başlatılan soruşturmayla daha da ciddi bir hal aldı. Ancak Çin’de yaşanan tüm bu zorluklar Amerikalı teknoloji devinin ülke hakkındaki planlarını engelleyememiş gibi görünüyor.

microsoft-akilli-sehir

Çin’in gelişiminde rol oynayarak bu gelişimden faydalanmak isteyen ve bu süreç boyunca ürünlerini bölgedeki kullanıcılara kolaylıkla ulaştırmayı amaçlayan Microsoft‘un gelecek planları arasında Çin’de akıllı şehirler kurmak da yer alıyor. Üstelik firma bu planları için gerekli izinleri almaya şimdiden başlamış durumda. Herşeyin teknoloji tabanlı olduğu bir bölge olarak lanse edilen akıllı şehirler, o bölgede yaşayan kullanıcıların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için teknolojik yeniliklerden faydalanacak.
Kaynak:Mynet

Share