Microsoft veri merkezini büyütüyor

Microsoft, ABD’li teknoloji şirketlerinin veri merkezlerine ev sahipliği yapan Iowa eyaletinde büyük bir yatırım kararı aldı.

Microsoft veri merkezini büyütüyor

Microsoft veri merkezini büyütüyor

Yazılım devi, Iowa’daki tesisini 678 milyon dolar yatırımla genişletecek. Elektrikten vergi almayan ve arsa vergilerinin çok düşük olduğu Iowa’da, vergi dışı gelir imkanı da şirketleri cezbediyor.

Facebook, ABD dışındaki ilk veri merkezini İsveç’in Lulea kentinde açtı. Tesis, sosyal medya devinin ABD dışındaki ilk, toplamdaki üçüncü veri merkezi.

Facebook, veri merkezlerindeki sunucuları soğutmak için “soğutma otomasyonu” sistemini geliştirdi.

Microsoft, veri merkezlerini birer birer genişleten dev eknoloji şirketlerine ayak uydurdu. 678 milyon dolarlık yatırım, ‘Project Mountain’ adını taşıyor. Projenin gelir dışı vergi miktarı en az 20 milyon dolar olacak. West De Moines bulunan veri merkezi, genişletildiği zaman 29 kişiye iş imkanı sunacak.

Microsoft’un yanı sıra, sunduğu avantajlarla Google ve Facebook’un da veri merkezlerine ev sahipliği yapan Iowa, Altoona kentinde dev bir tesise daha yer açmaya hazırlanıyor.

Facebook, Nisan ayında 442 bin metrekarelik yeni bir veri merkezi açacağını duyurmuştu.

The Verge sitesinin haberine göre, Facebook’un tesisi, tamamlandığında dünyanın en uzun veri merkezi unvanını kazanacak.

Iowa’nın Council Bluffs kasabasında 2009 yılında veri merkezi açan Google ise kısa bir süre önce tesisini genişleteceğini açıkladı.

Kaynak:ntvmsnbc

Share