Mobil dolaşım ücreti düşüyor

AB ülkelerinde mobil dolaşım ücreti düşüyor.

Avrupa Birliği’ndeki cep telefonu kullanıcılarının birlik ülkeleri içindeki seyahatleri sırasında kendi ülkelerinde ödedikleri kadar kullanım ücreti ödemelerini sağlayan yeni düzenleme Avrupa Parlamentosu’nda kabul edildi.

İletişim reformları kapsamında oylanan düzenlemeye göre bir AB ülkesindeki cep telefonu kullanıcısının başka bir AB ülkesine sayahetinde ödediği görüşme ve internet ücreti kendi ülkesindekiyle aynı olacak.

Değişikliğin gelecek yıl 15 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Düzenlemenin yaşama geçmesi için AB hükümetlerinin onayı gerekiyor.

mobil-kullanim-ucreti

mobil-kullanim-ucreti

AB ülkelerinde cep telefonu kullanıcıları seyahat ettikleri AB ülkelerinde binlerce euroluk faturalarla karşılaşabiliyor.

Yüksek maliyetler nedeniyle kısıtlı internet kullanımı

Avrupa Komisyonu’nun bir araştırması, Avrupalılar’ın yüzde 94’ünün yüksek maliyetler nedeniyle ülke dışındaki internet kullanımlarını sınırlandırdığını ortaya koydu.

Söz konusu düzenleme Avrupa Parlamentosu’nda 25’e karşı 534 oyla kabul edildi.

Avrupa Komisyonu’nun dijital stratejilerden sorumlu üyesi Neelie Kroes, ‘tüketicilerin kazıklanmaktan bıktığını’ söyledi.

Bu yeni düzenleme, kullanıcıların cep telefonu ve tablet bilgisayarlar üzerinden her zamankinden fazla veri kullandığı bir döneme denk geldi.

4G telefon şebekelerinin çok daha hızlı indirme özelliği sağlamasıyla veri tüketiminin her zamankinden fazla artış göstermesi bekleniyor.
Kaynak:BBC Türkçe

Share