Motorola: ‘Samsung yakında iflas edecek!’

Lenovo tarafından satın alınmasının ardından akıllı telefon pazarındaki payını ciddi ölçüde arttıran Motorola, Samsung’un batabileceğini düşünüyor..

2014’ün son aylarında tamamlanan dev anlaşmayla Çinli teknoloji devi Lenovo tarafından satın alınan Amerikalı telefon üreticisi Motorola, bu birleşmenin faydalarını görmeye başladı. Geçtiğimiz mali çeyrekte 10 milyondan fazla akıllı telefon satmayı başardığını açıklayan Motorola, böylece geçtiğimiz yıla oranla yüzde 118’lik bir artış yakalamayı başardı.

motorola

Motorola‘nın satışlarındaki bu inanılmaz artışın sebebi ise firmanın Lenovo tarafından satın alınmasının ardından dünyanın en önemli pazarları arasında yer alan Çin’deki etkinliğini önemli ölçüde arttırması oldu. Moto G, Moto X ve Moto X Pro gibi popüler akıllı telefonlarını Lenovo’nun anayurdu olan Çin’e taşıyan firma, bu pazarda Samsung, Apple ve Xiaomi gibi güçlü rakiplerle karşılaşmış olsa da oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı.

Bugünlerde Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından domine edilen akıllı telefon pazarının değişken yapısına dikkat çeken Motorola yöneticisi Rick Osterloh, bu durumun geçici olduğunu ve her 6-7 yılda bir zirvedeki firmaların değiştiğini belirtti. Bir zamanlar akıllı telefon pazarını domine eden Nokia’nın düşüşünü ve BlackBerry’nin geçirdiği zor günleri hatırlatan Osterloh, Samsung’un da yakında böyle bir düşüşle karşılaşabileceğini belirtti.

 

Samsung‘un geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamadığı ve Apple, Xiaomi ve Lenovo gibi firmalar yüzünden Çin’deki pazar payını yavaş yavaş kaybetmeye başladığı göz önüne alındığında, Motorola yöneticisinin iddiaları pek de imkansız görünmüyor.

Share