Nike’dan Apple’a önemli transfer

Apple, dünyaca ünlü spor malzemeleri üreticisi Nike’ın en iyi tasarımcısı olarak kabul edilen Ben Shaffer’ı transfer etti.

Nike’dan Apple’a önemli transfer

Nike’dan Apple’a önemli transfer

Apple’ın transferi, giyilebilir cihazların tasarımı için belirlediği yeni strateji kapsamında yaptığı düşünülüyor.

Elektronik devi Apple, Nike’ın Ar-Ge laboratuvarı olarak bilinen Kitchen’ın İnovasyon biriminin başında yer alan Ben Shaffer’ı transfer etti.

Nike, tasarımlarından sorumlu birimin lideri Shaffer’la Fast Company dergisi tarafından 2013’ün en yenilikçi şirketi seçilmişti. Shaffer, Nike’ın son dönemde öne çıkan Flyknit ayakkabısının tasarımı yapan isim.

Apple’ın Shaffer’ı bünyesine katmasındaki en büyük sebep ise tahmin edileceği gibi giyilebilir cihazlar. 9to5Mac sitesinin haberine göre, Shaffer bu alanda çalışmalar yapan Nike’ta önemli bir tecrübeye sahip.

Apple CEO’su Tim Cook başta olmak üzere birçok yönetici, Nike’ın günlük aktiviteleri ve vücut ölçümlerini toplayan Fuel Band bilekliğini kullanıyor. Apple, Shaffer’ın yanı sıra, FuelBand’in geliiştirilmesinde yer alan, fitness uzmanı Jay Blahnik’i de transfer etti.

Fuel Band

Fuel Band

YENİ ÜRÜNLER, YENİ STRATEJİ
Apple’ın, iki yeni isimle geliştireceği giyilebilir teknoloji ürünlerine tıbbi ölçümler yapan özellikler kazandırmak istiyor. Shaffer, son derece titiz ve sabırlı çalışma şekliyle de Apple’ın tam istediği isim olarak belirtiliyor.

Bir ürünü son haline getirmeden önce yüzlerce prototip deneyen ve tasarım için yıllar harcayabilen Apple, giyilebilir cihazlar için belirlediği yeni stratejide yeni tasarım ve mühedislik stratejisi benimseyecek gibi.

9to5Mac, Shaffer ve Blahnik’in, Apple’ın tasarım şefi Jony Ive ve yazılım şefi Craig Federighi ile işbirliği alanında çok uyumlu olacak bir ikili olarak gösterdi.

Samsung’ın Galaxy Gear akıllı saatini sunmasının ardından halen iWatch’un ne zaman piyasaya çıkacağına dair sinyal vermeyen Apple’ın, 2014’te giyilebilir cihazlar alanında önemli atılımlar yapması bekleniyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Share