Otomobillere Apple geliyor

Apple’ın önümüzdeki hafta otomobil markalarıyla yapacağı yeni bir işbirliğini duyuracağı iddia edildi. İddialar doğruysa iOS işletim sistemiyle otomobil entergasyonunda yeni bir dönem başlayacak.

Otomobillere Apple geliyor

Otomobillere Apple geliyor

Financial Times’ın iddiasına göre Apple, önümüzdeki hafta Ferrari, Volvo ve Mercedes-Benz gibi otomobil markalarının bulunduğu firmalarla yapacağı işbirliğini açıklayacak.

Bu yıl 6-16 Mart tarihleri arasında İtalya’nın Genova şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarında duyurulması beklenen işbirliğinin araçların multimedya sistemi ile Apple ürünleri arasında bağlantı sağlayacak şekilde olması bekleniyor.

Haberdeki iddialara göre işbirliği Apple’ın Maps, music, video, Siri, sesli arama, metinleri sesli okuma ve benzeri servislerini otomobilin medya sistemleri ile entegre edecek şekilde yapılacağı düşünülüyor.

iOS uygulama geliştiricilerinden olan Steve Troughton-Smith ise iOS in the Car özeliğinin kullanımı ile ilgili olarak Twitter hesabında bazı ekran görüntüleri paylaştı. Fotoğraflarda bu özelliğin kullanımı ile ilgili uygulamalar görünüyor.

Daha önce duyurulmuştu

Apple, geçen yıl MWC 2013 etkinliğinde iOS in the Car (Otomobildeki iOS) programı duyurmuş ve bu program kapsamında bazı adımlar atılacağını da açıklamıştı. Daha önce de akıllı telefon-otomobil işbirliği konusunda bazı çalışmalar yapıldı. Genelde bireysel ya da şirket bazında yapılan bu çalışmalar bugüne kadar bir bir marka ya da organizasyon çatısı altında toplanmamıştı.

Google da çalışıyor

Apple bu adımları atarken Google’da otomobil sektörüyle ilgili bazı çalışmalar yapıyor. Google, Ocak ayında ABD’de düzenlenen CES fuarında Açık Otomotiv Birliği adını verdiği yeni bir oluşumu duyurmuştu. Bu birliğin üyeleri arasında Audi, GM, Honda ve Hyundai gibi üreticiler bulunuyor. Birliğin amacı Android işletim sisteminin otomobillerde kullanımı konusunda adım atmak.
Kaynak:Gerçek Gündem

Share