Panasonic’ten çeviri destekli mefagon!

Panasonic firması tarafından gelişimi yapılan bir megafon sayesinde her türlü anons yapılabilecek.

Panasonic firması tarafından gelişimi yapılan bir megafon sayesinde üzerindeki dahili çevirmen ile birlikte dilemiş olduğunu her dilde anons yapabileceksiniz. Gelişim yapılan megafon Tokyo’da test ediliyor.

panasonic-megafon-dil

Günümüzde neredeyse herkesin bilmesi gereken birden fazla dil konu artık her iş başvurusunda aranan özelliklerden bir tanesi oldu. Fakat konu havaalanı ise bu iş daha başka oluyor.

Birçok farklı ülkeden de gelen ve haliyle de bambaşka bir dil bilen insanlarla iletişim kurabilmek için özellikle gerekli durumlarda uyarı yapabilmek önemli. Bunun için her ne kadar havaalanlarında önce bulunduğunun ülkenin dili ardından da İngilizce anons yapılıyor olsa bile o ülkenin dilini bilmeyenler ve çeviri olacak olan dili bilenlerin arasında sıkıntı oluyor.

Bu nedenlerde de farklı dilleri bilen elemanlara sahip olması gereken havaalanları için kolay bir çözüm üretildi. Panasonic, Oluşturmuş olduğu bir megafon ile birlikte ortaya çıkan kelimeleri farklı dilde anons edecek. Bu sistem Tokyo’daki Narita Havalimanı’nda test edilmeye başlandı.

panasonic-megafon

Share