Pedallar Vestel City’den Şampiyonluğa doğru çevrildi

Vestel’in katkılarıyla bir bisiklet turu dünyada ilk kez bir fabrikanın içinden geçti,
ve pedallar Vestel City’den Şampiyonluğa Çevrildi.

Vestel sponsorluğunda düzenlenen 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler, Vestel’in 1 milyon metrekare üzerine kurulu üretim üssü Vestel City’nin içinden geçti. Yarışın Selçuk’tan start alan 7. etabında dünyanın dört bir yanından tura katılan yarışçıları ağırlayan Vestel City’de Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel yöneticileri ve çalışanları, sektör temsilcileri ile Manisa halkından yüzlerce kişi tur heyecanına tanık oldu. Karşıyaka’da finiş çizgisinde düzenlenen törende parkurun birincisi Vestel’in akıllı telefonu Venus’le ödüllendirildi.

51-cumhurbaskanligi-vestel-city-parkuru

Türkiye’nin bir markası haline gelen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na sponsor olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu şunları söyledi:

“Zorlu Grubu olarak, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yaparak, bugüne dek spora ve sporculara verdiğimiz desteği daha da ileri taşıyoruz. Uluslararası sporcuların yer aldığı üst düzey bir yarışmada, Vestel’in bir parkura ev sahipliği yapmasından gururluyuz. Turun en heyecanlı anlarına tanıklık edilen Selçuk-İzmir etabında, Türkiye’nin Güzellikleri’nden biri olarak rotanın Vestel City’den geçmesiyle bugün bir ilki yaşıyoruz. Zorlu Grubu olarak, gençlerimizi spora ve bisiklet kullanımına teşvik ederken ülkemizde de bu sporun gelişmesine verdiğimiz desteğimizi gelecekte de sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Vestel City parkurunun, kendileri için anlamına dikkat çeken Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları söyledi:

“Vestel’in katkılarıyla bir bisiklet turu dünyada ilk kez bir fabrikanın içinden geçti. Dünyanın en büyük bisikletçileri, 1 milyon metrekare üzerindeki Avrupa’nın en büyük üretim tesislerinden biri olan mega fabrika Vestel City’de pedal çevirdi. Vestel City çalışanları ve Manisalılarla ile birlikte 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılan bisikletçileri Vestel City’de ağırlamanın bizim için önemi çok büyük.”

Vestel ayrıca 8 etabı bulunan turda ‘Türkiye’nin Güzellikleri’ adı verilen prim kapılarının da sponsoru oldu. Manavgat Şelalesi, Yivli Minare, Hierapolis, Boğaziçi Köprüsü gibi Türkiye’nin göz alıcı mekanları tur boyunca Vestel’in adıyla anılıyor. Turda etaplara göre değişen 4 farklı bisikletçi mayosundan beyaz renkli “Türkiye Güzellikleri” mayosu Vestel logosunu taşıyor. Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden Vestel City de Türkiye Güzellikleri arasında yer alarak yarışın parkurlarından biri oldu.

vestel-city-bisiklet-sampiyonlugu

‘Gururla Yerli’ üretim üssünde ‘Gururla Yerli’ uluslararası bisiklet turu

Dünyanın takip ettiği ve ülke tanıtımı için büyük bir fırsat olan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapmanın önemine dikkat çeken Erdoğan şöyle konuştu:

“National Geographic Mega Fabrikalar serisine konu olan ‘Gururla Yerli’ söylemimizin çıkış noktası üretim üssümüz Vestel City, yine ‘Gururla Yerli’ dediğimiz uluslararası bir spor müsabakasına ev sahipliği yaptı. 2015 yılının ilk döneminde başlattığımız yeni kampanyamız, Türkiye’nin ilk ve tek akıllı telefon üreticisi Vestel’in yerli üretimdeki yaratıcı, dinamik ve rekabetçi yaklaşımı ‘Gururla Yerli’ temasını yansıtıyor. ‘Gururla Yerli’ kampanyamızda reklam yüzümüz Kenan İmirzalıoğlu’nun yer aldığı ilk reklam filmi Vestel City’de çekildi. Şimdi de dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu Vestel City’den geçerek tarihte bir ilke sahne oldu.”

Vestel bisiklet sporuna verdiği desteği artıracak

Sporun bir toplumun gelişiminde en önemli unsurlardan biri olduğu ilkesinden hareketle bisiklet sporunu sahiplenmek istediklerini ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde bisiklet sporunun yaygınlaşmasını ve bir yaşam biçimi haline gelmesini hedefliyoruz. Avrupa Bisikletliler Federasyonu Avrupa Birliği ülkelerinde bisiklet kullanımının sağlığa, çevreye, ekonomiye yaptığı olumlu etkiyle yılda 143 ila 155 milyar Euro arasında tasarruf sağladığını ifade ediyor. Bisiklet kullanımının artması, ülkemize de ekonomik, sosyal, çevresel alanlarda ve sağlıkta önemli kazanımlar sağlayacak.”

Vestel’in üstlendiği misyonla spora, sağlıklı yaşama ve sürdürülebilir çevre etkinliklerine yatırım yapacağını vurgulayan Erdoğan, “İnsanların bisiklete rahat binmeleri için belediye işbirlikleriyle Vestel bisiklet yolları oluşturmayı hedefliyoruz. Bisiklet turizminin gelişmesine katkıda bulunarak, yerel bisiklet festivalleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle desteğimizi artıracağız. Türkiye artık bisiklet sporunda daha güçlü pedal çevirmeye hazır. Biz de artık ‘Türkiye Vestelleniyor’ sloganının yanına ‘Türkiye Vestel’le bisiklete biniyor’u eklemeye hazırız” dedi.

Turun geçtiği noktalarda yüzde 20 indirimle Vestel şenliği

Vestel sponsorluğunda 26 Nisan’da Alanya’dan başlayarak sırasıyla Antalya, Elmalı, Marmaris ve Pamukkale etaplarını geride bırakan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2 Mayıs Selçuk ve İzmir etaplarının ardından 3 Mayıs’ta İstanbul’da son buluyor.

Vestel, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun geçtiği noktalarda yüzde 20 indirim kampanyasıyla turu bir Vestel şenliğine çevirmeye devam ediyor.

Share