Sürücüsüz otomobil için Google ve Fiat anlaştı

Amerikan teknoloji devi Google ile İtalyan-Amerikan otomotiv üreticisi Fiat Chrysler Automobiles (FCA), sürücüsüz araçlar üretmek için anlaştıklarını duyurdu.

surucusuz-otomobilde-google-fiat
FCA, bu kapsamda Google’ın sürücüsüz araç filosunu 100 adet Chrysler Pacifica Hybrid araçlarla destekleyecek.
İki şirketten yapılan ortak açıklamada, FCA’nın, söz konusu 100 aracı kendisinin üreteceği, bununla birlikte araçların sürücüsüz gidebilmesi için gerekli yazılım, sensör ve donanımın, Chrysler ve Google mühendislerince ortak yapılacağı bildirildi. Açıklamada, söz konusu araçların, Google’ın sürücüsüz araç testlerinin genişletmesinde yardımcı olacağı belirtilirken, iki şirket arasında bu teknolojiye ilişkin bir lisans devri söz konusu olmadığı, şirketlerin istediğinde başka taraflarla da çalışabileceği vurgulandı.

Hızlı geliştirme
FCA CEO’su Sergio Marchionne, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google’la çalışmanın otomotiv endüstrisinde inovasyonu hızlandıracağını ifade ederek, yeni teknoloji çözümlerinin Otomobil tüketicilerine kapsamlı fayda sağlayacağını kaydetti. Google’ın Sürücüsüz Araç Projesi CEO’su John Krafcik de, ortaklığın sürücüsüz araç geliştirme projelerini hızlandıracağını vurguladı.
Anlaşmayla FCA’nın, Google’ın bu teknolojisine bir şekilde dahil olacağına dikket çekilirken, benzer çalışmalar yapan “zengin rakipleri” karşısında avantaj elde edecek. Üretim tesisi bulunmayan Google ise, bu konuda kazançlı olacak.

Share