Taksi uygulaması Uber, şoförlere iş buluyor!

Dünyanın büyük şehirlerindeki taksi şoförlerinin büyük tepkiyle karşıladığı mobil taksi uygulaması Uber, şu günlerde çok ilginç bir hazırlık içinde.

Normal taksi şöförlerinden, işlerini çaldığı için ağır tepki almasına rağmen yasal olarak faaliyetlerine devam eden taksi uygulaması Uber, Google/Alphabet’in başkanı Erich Schmidt’in de katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklama ile gündeme oturdu.

uber-taksi-uygulamasi

Sürücüsüz otomobillerin yakın geleceğin inkar edilemez gerçeği olacağının altını çizen Uber’in başkanı ve kurucusu Travis Kalanick, resmen piyasaya çıkan ilk sürücüsüz otomobillerden çok sayıda satın alıp hizmete sokacaklarının altını çizerken, işsiz kalacak olan Uber şoförlerine yeni meslekler kazandırmak için kurslar açacaklarını ve Uber şoförlerine yeni işler bulacaklarını da açıkladı.

Travis Kalanick Kısa süre önce de, “Tesla önümüzdeki yıl 500 bin sürücüsüz otomobil üretecek olursa, hepsini satın almaya talibim”, açıklamasında bulunmuştu. Uber’in yıllık karını kısa sürede milyon dolarlardan, on milyar dolar seviyesine ulaştıran Kalanick, sürücüsüz otomobiller sayesinde Uber servisini kullanmanın maliyetinin çok düşeceğini ve insanların otomobil satın almak yerine, her yere Uber’in sürücüsüz otonom otomobilleriyle gideceğini düşünüyor. Uber servisinde ücretin en büyük payının şoförlere verildiğini dile getiren Kalanick uzun vadede tüm Uber şoförlerini işten çıkartarak, tüm Uber araçlarını robot taksilere dönüştürmek istiyor.

Share