Teknolojinin genç milyonerleri

Henüz 30’lu yaşlarına gelmeyen gençler, fikirleri sayesince milyonlarca dolarlık servete sahip oluyor.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ya da Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg gibi Forbes dergisinin “Dünyanın En Zenginleri” listesine girmeye aday teknoloji dahilerinin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Henüz 30’lu yaşlarına gelmeyen gençler, fikirleri sayesince milyonlarca dolarlık servete sahip oluyor. İşte bilgisayarıyla hem dünyayı hem de hayatlarını değiştiren multimilyoner gençler:

TIM O’SHAUQHNESSY VE EDDIE FREDERICK

28 yaşındaki Tim O’Shaughnessy ve 29 yaşındaki Eddie Frederick, 45’er milyon dolarlık servetlerini Groupon’un rakibi Living Social sitesi sayesinde elde ettiler. 2007 yılında kurulan Living Social, şu an tüm dünyada 80 milyondan fazla kullanıcıya sahip.
shaughnessy-frederick

ANDREW MASON

İndirim kuponları sağlayan Groupon’ın 33 yaşındaki kurucusu ve eski CEO’su Andrew Mason da fırsatları paraya çeviren genç dâhilerden. Mason, daha 30 yaşındayken şirketi halka arz edildiğinde Groupon’un değeri 1 milyar doların üzerindeydi. 2013 yılında işler ters gitse de Mason’un hala hatırı sayılır bir serveti olduğu belirtiliyor. Mason da diğer birçok teknoloji milyoneri gibi üniversite eğitimini yarıda bırakmış.
andrew-mason-groupon

KEVIN SYSTRM

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ın kurucularından Amerikalı girişimci ve yazılım mühendisi Kevin Systrom’un kişisel servetinin 400 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Şimdilerin en gözde reklam mecralarından olan Instagram, 2012 yılında Facebook’a bir milyar dolara satılmıştı.
Instagram Kevin Systrom

BLAKE ROSS

Firefox internet tarayıcısını yaratıcılarından biri olan 1985 doğumlu Ross’un kişisel serveti Forbes dergisine göre 150 milyon dolar. Florada Miami’de doğan 28 yaşındaki Ross, ilk web sitesini 10 yaşında tasarladı. Blake Ross, daha 14 yaşındayken de iş hayatına en eski internet tarayıcılarından biri olan Netscape Communications’da başladı. Forbes dergisi Blake Ross’u 30 yaşının altındaki 30 teknoloji dehası arasında gösteriyor.
BLAKE-ROSS

DAVID KARP

Amerikalı web geliştirici ve girişimci 27 yaşındaki David Karp, kurucusu ve CEO’su olduğu Tumblr’un 800 milyon değerinde. Geçen yıl Yahoo tarafından 1.1 milyar dolara satın alınan Tumblr’un kurucusu David Karp’ın kişisel servetinin 200 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Kariyerine 14 yaşında animasyon şirketi Frederator Studios’da başlayan Karp, üniversiteye gitmeden zengin olanlardan. Bussiness Week Karp’ı 2009’un en iyi genç teknoloji girişimcisi seçmişti.
David-Karp

NICK D’ALOISIO

1995’te Avustralya’da doğan İngiliz Nick D’Aloisio, 15 yaşında geliştirdiği iOS uygulaması Summly’yi 30 milyon dolar karşılığında Yahoo’ya sattı ve dünyanın en genç milyonerlerinden biri oldu. Mobil kullanıcıları pratik bir şekilde haber okumasını sağlayan Summly, uzun metinleri otomatik olarak birkaç paragrafa indirerek kısaltıyor. Nick D’Aloisio, Time dergisinin “Dünyanın en etkileyici 100 genci” arasında yer alıyor.
NICK-D'ALOISIO

Kaynak:ANKA

Share