THY, Zorlu Holding’le ortak oluyor

Türk Havayolları ile Zorlu Holding, uçak motorları ve enerji santrallerinde kullanılan gaz tribünlerinin bakım, onarım ve revizyonu için ortak şirket kurmak için imza attı.

THY, Zorlu Holding'le ortak oluyor

THY, Zorlu Holding'le ortak oluyor

Kuruluş sermayesi 7 milyon dolar olacak şirket faaliyetlerine Atatürk Havalimanı’ndaki THY Teknik Hangarı’nda önümüzdeki dönemde başlayacak.
Yarı yarıya ortaklıkla kurulacak motor ve tribün bakım şirketi için prensip anlaşması THY Teknik merkezinde; THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri Genel Müdürü Erdoğan Güneş tarafından imzalandı.
Törende konuşan Hamdi Topçu, yerli firmaları havacılık sektörüne dahil etmeyi ve Türkiye’yi havacılık üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şirketin sadece ülkemizdeki değil bölgemizdeki uçak motoru ve tribün motorlarının bakımını yapacağını anlatan Topçu,
Bir yandan da işsizliğin önlenmesi ve yeni iş imkanları oluşturmak için gayret gösterdiklerine dikkat çekti.
Topçu, “Zorlu ile THY teknik arasında uzun süredir bir işbirliği mevcuttu. Zorlu O&M’in hizmet verdiği endüstriyel gaz tribünlerinin bakımı THY Teknik tarafından gerçekleştiriliyor. Yeni şirket işbirliğini daha ileriye götürün her iki kuruluşun sinerji ve gücünü birleştirecek. Bu sayede THY personelinin bilgi ve tecrübe aktarımını da sağlanacak. Ayrıca Zorlu Holding’in yurt dışına ödediği tribün bakım giderleri de ülkemizde kalmış olacak.” dedi.
Ahmet Nazif Zorlu da, Türkiye’nin adını dünyaya duyuran THY ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Zorlu, 57 şirket ve 25 binden fazla çalışanı ile Türk insanı ve Türkiye’nin gelişimine, kalitesinin yükselmesine katkı yapmak için yeni projelere imza atmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Yeni şirket sayesinde motor ve gaz tribünü bakımının yanı sıra ileriki safhalarda uçak parçaları yapımının da planlandığına dikkat çekti.
Genel Müdürler İsmail Demir ile Erdoğan Güneş ise, yaklaşık 6 yıldır devam eden bakım işbirliğinin yeni bir şirkete dönüşmesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Konuşmalardan sonra ortak şirket anlaşması taraflarca imzalandı. Hamdi Topçu, Ahmet Nazif Zorlu’ya uçak maketi hediye etti. Zorlu da THY yöneticisine maket rüzgar tribünü armağan etti.

Share