Tizen işletim sistemi geri dönüyor

Şu ana kadar akıllı telefon üreticileri ve kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmeyen Tizen işletim sistemi önümüzdeki aylarda şansını bir kez daha deneyecek.

Yapımında yer aldığı Tizen işletim sistemini akıllı telefon pazarına taşıyabilmek için uzun süredir uğraşan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, henüz bu çalışmalarının karşılığını alabilmiş değil. Tizen’le çalışan ilk akıllı telefon olan Samsung Z‘yi Haziran ayında resmi olarak duyumuş olan Samsung, ilk olarak Rusya’da piyasaya sürülmesi beklenen bu telefonun çıkışını ertelemiş ve sonunda tamamen iptal etmişti.
samsung-tizen-isletim-sistemi

Tizen işletim sistemini akıllı telefonlara taşıma yönündeki planında bir türlü başarılı olamayan Samsung’un bu amacından vazgeçip işletim sistemini sadece akıllı saatlerde kullanacağı düşünülmüş olsa da, Güney Koreli teknoloji devi bu kadar kolay pes etmeyecek gibi görünüyor. Tizen işletim sistemi hakkında Economic Times’a açıklamalarda bulunan Samsung yetkilisi Tarun Malik, işletim sisteminden vazgeçmediklerini ve Tizen’i kullanan ilk akıllı telefonunun Kasım ayında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Düşük maliyetli akıllı telefonlar arasında yer alması beklenen bu yeni cihazın, Hindistan gibi yükselişte olan pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Kaynak:Mynet

Share