Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan ‘acil durum desteği’!

Geçtiğimiz gün yaşanan darbe girişiminin ardından hükümet, başarısız olan girişmi ‘demokrasi bayramı’ olarak niteleyerek halka sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. Bazı GSM operatörleri de bu çağrının ardından, vatandaşlara ‘acil iletişim desteği’ vermek amacıyla müşterilerine ücretsiz konuşma ve internet paketi yükledi.
turkcell_T60

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından GSM operatörü Turkcell, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SMS olarak vatandaşlara gönderdiği mesajı, “Hükümetimizin ve demokrasinin yanındayız!” notuyla Twitter hesabından paylaşmıştı.

Turkcell, dün yine Twitter hesabından duyurduğu bir mesajla vatandaşlara ‘acil iletişim desteği’ vereceklerini açıkladı. Mesajda, “Halkımızın acil iletişim ihtiyacını karşılayıp yakınlarına ulaşabilmesi için tüm müşterilerimize ücretsiz konuşma ve internet yüklenecektir.” denildi.

Bir başka GSM operatörü Vodafone da, web sitesinden bir açıklama yaptı. Türkiye’nin demokratik kurumlarına karşı yapılan dehşet verici saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, hayatını kaybeden masumlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün halka başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Bu zor günlerde halkın yanında olduklarını vurgulayan Vodafone Türkiye, birlik ve düzenin yeniden kurulmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Vodafone Türkiye olarak bu süreç boyunca kesintisiz hizmet vermeyi sürdürmek üzere tüm önlemleri almış bulunduklarının altını çizerek, acil iletişim ihtiyaçlarına destek olmak için tüm abonelere haftasonu geçerli ücretsiz 150 dakika konuşma ve 250MB internet tanımlandığını belirtti.

 

Aynı şekilde Türk Telekom da bugün müşterilerine SMS göndererek, iletişim ihtiyaçlarını karşılamak adına yurt içi 100 dakikaya kadar konuşma ve 500MB’a kadar olan internet aşımlarının faturaya yansımayacağını açıkladı.

Share