Turkcell’li atletler İtalya’da rekor için mücadele edecek

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, bugün İtalya’nın Chia kentinde başlayacak olan Avrupa Kros Şampiyonası’nda önemli bir başarının peşine düştü. Ay-yıldızlı sporcular, kadınlarda şampiyonluk elde ederse, Türkiye bu organizasyonda tüm bireysel dallarda altın kazanan ilk ülke olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, Avrupa Kros Şampiyonası’nda tarih yazmak istiyor. İtalya’nın Chia kentinde 11 Aralık’ta gerçekleşecek olan 23. Avrupa Kros Şampiyonası’nda ay yıldızlı sporcular, kadınlarda şampiyonluk elde ederse, Türkiye bu organizasyonda tüm bireysel dallarda altın kazanan ilk ülke olacak. Milli sporcular daha önce erkekler, U-23 erkekler, U-23 kadınlar, genç erkekler ve genç kadınlarda en az bir kez şampiyon çıkarmayı başardı.

31 sporculuk kafile

31 kişilik ekiple İtalya’ya giden Türkiye’nin kadınlarda yarışacak atletleri arasında 2 kez pistte şampiyonu olan Yasemin Can da bulunuyor. Yasemin dışında 3000 metre su engelli Avrupa üçüncüsü ve Balkan Kros eski şampiyonu Özlem Kaya, Avrupa 10 bin metre Kupası galibi Esma Aydemir, Dünya Üniversiteler Kros şampiyonu Sevilay Eytemiş, 3000 metre su engelli Avrupa Şampiyonası finalisti Meryem Akdağ ve kros liginde bu yıl gösterdiği performansla öne çıkan Sabahat Akpınar da yer alıyor.

Son 3 şampiyonada 9 madalya

Son 3 Avrupa Kros Şampiyonası’nda 9 madalya elde etmeyi başaran Türkiye adına daha önce şampiyonluk yaşamış olan Polat Kemboi Arıkan da kafilede yer alacak. Ay-yıldızlıların bir diğer şampiyon atleti Ali Kaya ise sakatlığı nedeniyle İtalya kadrosundan çıkarıldı. 23. Avrupa Kros Şampiyonası’nda tarih yazmak isteyen Türkiye kafilesinde yer alan sporcular ise şöyle:

ERKEKLER: Ali Kaya, Polat Kemboi Arıkan, Kaan Kigen Özbilen, Alper Demir, Ramazan Özdemir, Cihat Ulus

KADINLAR: Yasemin Can, Meryem Akdağ, Özlem Kaya, Sevilay Eytemiş, Esma Aydemir, Sebahat Akpınar

U-23 ERKEKLER: Aras Kaya, Onur Aras, Ömer Tuncer, Saffet Elkatmış

U-23 KADINLAR: Tubay Erdal, Tuğba Güvenç, Emine Hatun Tuna, Fatma Demir

GENÇ KADINLAR: Pınar Demirtaş, Yayla Kılıç, Emine Akbingöl, Bahar Atalay, Sümeyye Erol, Latife Güneş

GENÇ ERKEKLER: Ömer Oti, Sezgin Ataç, Ferhat Bozkurt, Nurkan Dağtekin, Ramazan Karagöz, Mustafa Özseçer

Share