Türkiye’deki ilk 4G testini Vodafone yaptı

Vodafone, Türkiye’de Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G hizmetine yönelik test çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’de de 4G konusunda iddialı olan şirket, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında, İstanbul Maslak’taki Vodafone Plaza’da noter huzurunda yaptığı testte, 4G altyapısı ve mevcut ticari bir terminal kullanarak 900 MHz bandında EGSM spektrumu üzerinden 68.5 Mbps hıza ulaştı.

Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, 18 ülkede 4G hizmeti vermekte olan şirket bu testle Türkiye’de 900 MHz bandında 4G teknolojisini deneyen ilk operatör oldu.

Vodafone-4G-test

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Huawei altyapısına sahip 4G test şebekesinde 900 MHz bandı kullanılarak mevcut bir ticari terminal ile yapıldı. Türkiye’de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin mevcut spektrum bantları üzerinden de servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

“BLU-RAY FİLM DOSYASI 11 DAKİKADA İNDİRİLEBİLİYOR”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, faaliyet gösterdikleri 18 ülkede 2010 yılından bu yana en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verdiklerini ifade ederek, “Şimdi, bu global deneyimimizi Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyoruz ve bu amaçla 4G testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi ve ekledi:

“Bu amaçla 10 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz test ile 2600 Mhz frekans bandında 40 MHz bant genişliğinde tek modem kullanarak 300.1 Mbps’lik rekor hıza ulaşan ilk operatör olmuştuk. Bu hız seviyesinde 3G teknolojisiyle 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası 11 dakikada indirilebiliyor. Bugün de 900 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”(DHA)

Share