Twitpic Cuma günü kapanıyor

Bir dönemin en çok kullanılan resmi olmayan Twitter yan uygulamalarından Twitpic kepenklerini cuma günü indiriyor.

Mikro blog servisi Twitter için bir zamanlar en popüler fotoğraf paylaşım servisi olan Twitpic, 25 Ekim 2014 tarihinde kullanıma kapanıyor. Geçtiğimiz ay yapılan ilk duyurunun ardından, kesin tarihin paylaşılmasıyla birlikte, fotoğraflarını Twitpic üzerinde tutan kullanıcılara bu görsellerin mutlaka yedeklenmesi tavsiye ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre, bu kapanmanın sebebi Twitter’ın isim hakkı davasından vazgeçilmemesi durumunda API erişimini engellemekle Twitpic’i tehdit etmesi olarak gösteriliyor.
twitpic

Twitter’ın henüz kendi fotoğraf ya da link kısaltma altyapısını oluşturmadığı dönemde, fotoğraf paylaşımı, link kısaltma ve hatta retweet gibi işlemler üçüncü parti uygulamalar tarafından hallediliyordu. Twitpic ise fotoğraf paylaşımını kolaylaştırmasıyla en çok tercih edilen servisler arasında yer alıyordu.

Sonrasında Twitter ile isim hakları nedeniyle mahkemelik olan servis, anlaşılan bu sürece daha fazla güç yetiremedi ve 25 Ekim’de tüm sunucuların fişini çekme kararı aldı. Bugün Twitter’ın kendi fotoğraf yükleme ve paylaşım altyapısı, üçüncü parti uygulamalardan daha güvenilir bir hizmet sunuyor.
Kaynak:Radikal

Share