Vestel Yönetici Adayı Programı İlk Mezunlarını Verdi

İş dünyasının iki duayeni Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile Özyeğin Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Vestel’in Manisa’daki üretim üssü Vestel City’de düzenlenen panelde bir araya geldi. Panelde, iki işadamının uluslararası alanda girişimcilik başarıları, kariyerlerindeki paralellikler ve kurumsal girişimcilik kültürü ile kurumsal yönetime verdikleri önem ele alındı. Panelin moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut üstlendi.

vestel

vestel

Ahmet Zorlu, paneldeki konuşmasında, toplumsal ve ekonomik gelişme açısından üniversite sanayi işbirliğinin çok önemli bir rolü olduğunu belirterek, “Bilgi birikimini üretime dönüştüren bu tür işbirlikleri, üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine katkıda bulunuyor.” dedi. Günümüzde bir kurumun en önemli sermayesinin insan kaynağı olduğunu söyleyen Zorlu, Zorlu Grubu olarak insan kaynaklarının eğitimine çok önem verdiklerini ve bu yönde geliştirdikleri eğitim programları ile çalışanlarına hem teorik hem de pratik anlamda destek verdiklerini, böylece liderliğe uzanan yolda farkındalık yaratan, geleceğin çalışanlarına sahip olmayı amaçladıklarını belirtti.

YENİLİKÇİ OLMAK ŞART

Denizli Babadağ’da başlayan girişimcilik serüvenini dinleyicilerle paylaşan Ahmet Zorlu, Türkiye’de girişimciliğin gelişmesinin ekonomik ve sosyal kalkınmada büyük faydaları olacağını ifade etti. Zorlu, “Gerek yerel gerekse küresel pazarlardaki rekabet her geçen gün biraz daha çetin hale geliyor; bu doğrultuda kurumsal girişimciliğin önemi de artıyor. Kurumsal girişimcilikte başarı için hızlı değişen pazar talebine karşı çevredeki fırsatları görebilmek, yeni rekabet alanları ortaya çıkartabilmek ve yenilikçi olmak şart” diye konuştu.

DÜNYA KALİTESİNDE YÖNETİCİLERE ÇOK İHTİYAÇ VAR

Hüsnü Özyeğin ise konuşmasında kariyer başarısında kaliteli işletme eğitiminin yeri üzerinde durdu. Günümüzün ekonomik koşullarında ve iş dünyasında dünya kalitesinde yöneticilere her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Özyeğin, “İyi fikirlerin sürdürülebilir girişimlere dönüşmesi, aile şirketlerinin kurumsallaşmalarını tamamlayabilmeleri ve yabancı sermaye akışının getirdiği ortaklıkların etkin yönetimi için başarılı profesyonellere gereksinim var. İşletme eğitimi bu çerçevede daha da önem kazandı” dedi.

Özyeğin sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben MBA eğitimi almaya, ABD’de yaptığım inşaat mühendisliği eğitimim sırasında karar vermiştim. Özyeğin Üniversitesi’nin MBA, Executive MBA (İşletme Yönetici Yüksek Lisans Programı) ve Executive Education (Yönetici Eğitimi) programlarını şekillendirirken iş hayatındaki tecrübelerimin yanı sıra Harvard MBA programında edindiğim birikimlerden de çok faydalandım.”

GENÇ YÖNETİCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Panelden önce, Vestel’in, Özyeğin Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüttüğü “Vestel Yetiştirme (MT) Programı”nı başarıyla bitiren 26 genç yönetici adayına sertifikaları Ahmet Zorlu ve Hüsnü Özyeğin tarafından verildi. Vestel çatısı altında ilk kez Şubat ayında başlatılan programın Özyeğin Üniversitesi tarafından verilen ve 450 saatlik teorik eğitim kısmı, 1 Şubat – 15 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Sertifikalarını alan genç yönetici adayları için 6 Ağustos 2010 tarihine kadar sürecek staj süreci de başlamış oldu. Panele ve sertifika törenine, Vestel’in üst düzey yöneticileri, iş ortakları ve çalışanları dahil yaklaşık bin kişi katıldı.

“Vestel Yetiştirme (MT) Programı” için yapılan 1.100 başvurunun arasından programa kabul edilen genç yönetici adayları, program kapsamında, pazarlama, finans, muhasebe, üretim, yönetim, dış ticaret ve hukuk gibi temel yöneticilik konularında eğitim aldı. Eğitim, ağırlıklı olarak girişimcilik, proje yönetimi, stratejik perakende yönetimi gibi kariyer yolunda fark yaratacak derslerden oluşuyordu. Vestel, programdan mezun olan yönetici adaylarını, Elektronik, Dış Ticaret, Beyaz Eşya ve Pazarlama şirketlerinde uygun görülen pozisyonlarda değerlendirecek. Görevler, satış uzmanı, ürün sorumlusu, Ar-Ge mühendisi, finans uzmanı, tedarik ve planlama uzmanı olarak çeşitlilik gösteriyor.

İŞİNİZE AŞIK OLUN

Panel sonunda yönetici adaylarının sorularını yanıtlayan zorlu, tavsiyelerde bulundu. Zorlu, “hayal kurun ve yenilikçi olun. en önemlisi de işinize sahip çıkın, işinize aşık olun. Bugünün işini yarına bırakmayacaksınız. İş olmayınca aş da olmaz ev de olmaz. Pür dikkat işinizi severek yapın. Akşam eve gittiğinizde ‘Ben bugün işte ne yaptım’ diye kendinize sorun. Kariyerinin ilk basamaklarında olan sizlere başarılar diliyorum.”diye konuştu.

Share