Windows 9 tehlike saçıyor!

Microsoft tarafından adı bile nadiren anılan, internette oldukça hızlı bir şekilde yayılan, hem telefon hem de bilgisayarı kapsayan Windows 9 yükleme dosyaları kullanıcıların başını belaya sokuyor.

Şirket tarafından resmi olarak duyurulmayan Microsoft‘un yeni işletim sistemi 2015 yılının ilk çeyreğinde gelmesi beklenirken, yeni işletim sisteminin ücretsiz sunulacağına dair söylentiler de aldı başını gidiyor.

Windows 9‘a dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak paylaşım sitelerinde yer alan ve YouTube‘da ortaya çıkan ücretsiz Windows 9′lar kullanıcılar için oldukça büyük tehlike arz ediyor.

windows-9-tehlike-saciyor

“Windows 9 Extreme Edition”, “Windows 9 Ultimate” veya “Windows 9 Professional” gibi kullanıcıları yanıltmaya yönelik isimler altında paylaşılan indirme dosyalarının içinde tema giydirilmiş ve yasa dışı olan Windows 7 ile Windows 8 kurulumundan başka bir şey bulunmuyor. Diğer yandan YouTube üzerindende paylaşılan videoların altında indirme bağlantısı veren birçok Microsoft‘un yeni işletim sistemi Windows 9‘a rastlamanız mümkün.

ISO formatında sunulan bu indirmelerin bazılarında yirmiyi aşkın ön-yüklü program ile beraber gelebiliyor. İçerisinde bulunan bu lisanssız yazılımlar ile Windows başlangıçta bir çöplük haline gelmiş durumda oluyor.

Bunların en kötü durumu ise zararlı olan indirmeler ile karşılaşmanız. Günümüzde yaygınlaşan bilgisayar ve internet kullanımı şüphesiz beraberinde tecrübesiz kullanıcıları da getirdi. Microsoft‘un yeni işletim sistemini isterken bir botnet’in parçası olma ihtimali oldukça yüksek.

Zararlı bir ağın parçası olmamak için şimdilik Windows 7 veya Windows 8 kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak:Mynet

Share