Yenilenen Samsung akıllı saatler geliyor

Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo, Mobil Dünya Kongresi öncesinde resmi olarak duyuruldu. Yenilenen Samsung akıllı saatlerinin özellikleri haberimizde.

Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo, Tizen İşletim Sistemi İle Geliyor.

Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo, Tizen İşletim Sistemi İle Geliyor.

Samsung’un geçen sene piyasaya sunduğu akıllı saati olan Galaxy Gear’ın yeni modeli Gear 2 bir süredir konuşulmaktaydı. Son olarak akıllı saatin Tizen işletim sistemi ile geleceği ortaya atılmış. Samsung yeni nesil akıllı saatlerini duyurdu. Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri Tizen işletim sistemi ile gelmekte. Her iki modelde de1.63 inç büyüklüğünde 320×320 piksel çözünürlüğünde ekran kullanılmış. Galaxy Gear’daki 800MHz hızına sahip tek çekirdekli işlemci yerini 1.2GHz hızındaki çift çekirdekli işlemciye bırakmış. IP67 sertifikası ile suya karşı dayanıklı olan bu iki akıllı saatin farklı ise kamerada. Gear 2‘de 2MP kamera yer almaktayken Gear 2 Neo‘da kamera bulunmamakta.

Çok sayıda Samsung cihazı ile kullanabileceğimiz bu saatler Samsung ve Intel’in uzun süredir çalıştığı Tizen işletim sistemi ile geliyor. Samsung bu yolu Tizen işletim sistemini büyütmek için kullanmış olabilir. CNN, Line, Path gibi uygulamalar ile gelecek olan yeni nesil akıllı saatlere yeni uygulamaların ilerleyen zamanlarda kullanılmaya başlanması bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi’nde lanse edilecek olan bu saatlerin tasarımına baktığımızda Galaxy Gear ile benzer bir tasarımda. Kayış bölümü elden geçirildiği göze çarpıyor. Kömür siyahı, altın kahverengi ve turuncu gibi renk seçenekleri ile gelen Gear 2 ve Gear 2 Neo‘nun ülkemizde veya diğer pazarlarda ne zaman satışa sunulacağı bilinmemekte.
Kaynak:Mynet

Share