Yenilikçi beyinler Brezilya yolcusu

Şehri geliştirmeye yönelik tasarlanan ilham verici projelerin yarışacağı, KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi desteğiyle düzenlenecek olan Red Bull Basement Hatch İstanbul başvuruları başladı. Teknoloji yardımıyla geliştirilen inovatif projeler arasından seçilen başvurunun sahibi Brezilya Sao Paulo’da düzenlenecek Red Bull Basement etkinliğinde 2 ay boyunca mentorler desteğiyle projesini geliştirmeye hak kazanacak.

red-bull

Şehri güzelleştirecek inovatif fikirleri değerlendirecek olan ve 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde gerçekleşecek olan Red Bull Basement Hatch İstanbul için başvurular başladı. Program kapsamında katılımcılardan teknolojiyi kullanarak şehirde yaşayan insanların gündelik hayatlarını iyileştirmek için bir proje tasarlamaları bekleniyor. Projeye başvurabilmek için son tarih ise 19 Mayıs Perşembe.

KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, seçilen katılımcılar şehri dönüştürmeye yönelik projeler tasarlayacak. 28 Mayıs’ta saat 12:00’de başlayacak etkinlikte ilk 24 saat katılımcılar projelerini etkinlik sonunda jüriye sunulabilecek olgunluğa getirmek için uğraşacak. Sonraki 24 saatte ise sunulan projeler yarışacak ve yarattığı parlak fikirle şehri değiştirmesi en muhtemel olan proje seçilerek kazanan belirlenecek.

Red Bull Basement Hatch’in sonucunda seçilen projenin sahibi 5 Ağustos – 7 Ekim tarihleri arasında Sao Paulo, Brezilya’da mentorlar eşliğinde iki ay boyunca kendi projesini geliştirme fırsatını ele geçirecek. 3 Ağustos’ta Brezilya’ya varacak olan katılımcı önce 6 Ağustos’ta Red Bull Basement kapsamında gerçekleşecek Makerspace festivaline katılacak ve iki ayın sonunda geliştirdiği projesini diğer Red Bull Basement katılımcılarıyla birlikte 7 Ekim’de gerçekleşecek Demo Day’da akademisyen, yatırımcı ve mentorlere sunacak.

 red-bull-basement-taki-aktivitelerden-biri

Red Bull Basement Hakkında:

Red Bull Basement, teknolojiyi kullanarak yenilikçi ve fark yaratan projeler üretebilecek beyinleri bir araya getiren ve onlara yarattıkları bu projeleri geliştirmeleri için ortam ve destek sağlayan uluslararası bir platform. Katılım için belli bir yaş sınırı yok. Katılımcıların ileri düzeyde -yazılı ve sözlü- İngilizce bilmesi ve teknolojiyi kullanan dijital projeler hazırlamaları bekleniyor. Bu platform, 2016’da bünyesine İsveç ve Türkiye’yi de de dahil ederek genişliyor.

redbull-basement

Başvuru ve detaylı bilgi için: redbull.com/basementistanbul

Share