YTÜ öğrencileri Hollanda’dan kupayla döndüler

Yıldız Teknik Üniversite’si öğrencileri rüzgar enerjisi yarışları’ndan kupayla döndü.

ytu-ruzgar-araci

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Rüzgar Enerjili Araçların mücadele ettiği Hollanda’da düzenlenen Racin Aeolus yarışlarından kupayla döndü.
YTÜ Rüzgar Enerjisi Kulübü, tasarımını yaptığı rüzgar enerjisi ile çalışan araba ile Hollanda’nın Den Helder kentinde düzenlenen Racing Aeolus adlı yarışmaya katıldı.
Bu yıl 9.su düzenlenen yarışmaya profesyonel mühendislik desteği olmadan kendi imkânları ile katılan Yıldızlı öğrenciler, Kanada, Almanya, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerin önemli üniversitelerinden takımların katıldığı yüksek bütçeli rakiplerini eleyerek 4.lük kupasını kaldırdı. Yıldızlı öğrenciler tamamı kendi tasarımları olan Pardus16 isimli araçları dünyanın önemli üniversitelerinden yüksek bütçeli çok sayıda aracı geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.
Yıldızlı öğrenciler Hollanda’dan döner dönmez bir sene sonra yapılacak yarışlar için yeni araçlarını hazırlamaya başladı. Yıldızlı öğrenciler Racing Aeolus 2017 için hedefini ise; daha yüksek enerji verimliliği ve daha yüksek skorlar elde etmek olarak belirledi.

ytu-ruzgar-arabasi
YTÜ Rüzgar Enerjisi Kulübü Başkanı Makine Fakültesi öğrencisi Ali Torun, Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak 4.’lük kupası kazanmanın gurur verici olduğunu söyledi. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjinin dünyanın geleceği için önemli olduğuna dikkat çeken Yıldızlı öğrenci, Racing Aeolus yarışlarının bu gerçeği dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Share