Akıllı saat pazarı Samsung’un elinde

Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre akıllı saat pazarının zirvesinde açık arayla Samsung yer alıyor.

Son dönemde giyilebilir cihazların gösterdiği inanılmaz yükselişin ardından popüler hale gelen cihazların başında akıllı saatler geliyor. Bu alanda birçok firma ürününü teknoloji meraklılarının beğenisine sunmuş olsa da, akıllı saat pazarına yönelen ilk firmalardan olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung bu alanda liderliği ele geçirmiş durumda.

akilli-saatler

Şu sıralar Apple başta olmak üzere birçok teknoloji devi kendi akıllı saatini geliştiriyor olsa da, bu alana yönelen ilk firmalardan olan Samsung ve Sony yarışa rakiplerinden çok daha önde başlıyorlar. Araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan ve 2014 yılının ilk çeyreğindeki akıllı saat satışlarını inceleyen yeni araştırma gösteriyor ki, bu alanda yüzde 71′lik pazar payına sahip olan Samsung açık arı lider olmayı başarmış durumda.

Yeni giyilebilir cihazları Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear Neo’yu Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress kapsamında görücüye çıkaran ve kısa bir süre sonra da piyasaya süren Samsung, akıllı saat alanında şimdilik var olan boşluktan iyi faydalanmış gibi görünüyor. Samsung’un arkasından ise yüzde 11′lik pazar paylarıyla Sony ve Pebble geliyor. Samsung şimdilik bu alanda açık ara lider olsa da, Google’ın geçtiğimiz aylarda görücüye çıkardığı Android Wear işletim sistemini kullanan Motorola ve LG akıllı saatlerin piyasaya sürülmesiyle beraber bu durum değişebilir.

Share