Akıllı telefon dünyasında ilginç değişim

Qualcomm, yeni orta sınıf işlemcilerine pek çok üst seviye özellik yerleştirecek.

Piyasadaki pek çok bilinir markanın akıllı telefon ve tabletlerine güç veren ABD’li çip üreticisi Qualcomm’un yeni nesil işlemcileri gün yüzüne çıkmaya başladı. Gelen bilgilere göre firma, yeni orta sınıf işlemcilerine pek çok üst seviye özellik yerleştirecek.

Üst seviyede Snapdragon 800 serisiyle yola devam eden firma, orta seviyede de Snapdragon 400 ve 600 serileriyle piyasada sağlam bir yer edinmiş durumda. Bu serilere mensup yeni işlemciler de, yavaş yavaş isimlerini duyurmaya başladı doğal olarak. Peki bu işlemciler ne tür özelliklere sahip?

Örneğin 400 serisine gelecek olan yeni işlemciler arasında 8 çekirdekli modeller de olacak (Snapdragon 415, 425). Snapdragon 618 ve 62o ise, 4K video çekilmesine ve 4K içerik izlenebilmesine olanak sağlayacak kadar güçlü olacak şekilde tasarlanıyor. Elbette diğer yandan, pek çok firmanın üst düzey akıllı telefonuna güç verecek olan Snapdragon 810 ile bu işlemciler arasında gözle görülebilir bir fark olacak.
akilli-telefonlar

Yeni Snapdragon 400 ve 600 serisi SoC‘ların, sahip oldukları yeni X8 LTE modemle birlikte 300Mbps’ye varan indirme hızlarına ulaşacaklarını da belirtmekte fayda var. Snapdragon 600 serisi 64bit çekirdekler gelecek ve birden fazla kamera sensörüne destek sunacak. İşlemcilerin grafik işleme kapasitelerinin artırılacağını da ekleyelim.

(Gerçek Gündem)Yeni modelleri, bu yılın ilk yarısı içerisinde farklı modellerde göreceğiz. Burada Qualcomm’un en büyük düşüncesi, söylentilere göre Samsung’un kendisiyle iplerini kopararak kendi Exynos işlemcilerine yönelecek oluşu. Samsung Galaxy S6 ve S Edge için böyle bir durum zaten var; ancak diğer modellerde ne olur bilinmiyor.

Share