Akıllı telefon satışları azalmaya başlıyor

Pazar araştırma şirketi tarafından yayınlanan yeni rapor, kullanıcıların eskisi kadar fazla akıllı telefon almadığını ortaya çıkardı.

akilli-telefonlar-2015

Akıllı telefonlar yıllardır teknoloji dünyasının gözdesi durumunda. Ancak bu durum akıllı telefonların sonsuza kadar zirvede kalacağı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir araştırma, akıllı telefon satışlarının yavaşlamaya başladığını gösterdi. Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre, akıllı telefon satışları son çeyrekte sadece yüzde 10 arttı. Bu rakam 2009 yılındaki global krizden bu yana görülen en düşük rakam.

Strategy Analytics akıllı telefon pazarındaki bu yavaşlamayı ABD, Avrupa ve Çin gibi dev pazarlardaki doygunluğa bağlıyor. Bu da demek oluyor ki bu bölgelerdeki insanlar zaten akıllı telefona sahipler ve yeni bir telefon alma ihtiyacı duymuyorlar.

Öte yandan bu yavaşlama Apple ve Samsung’u etkilemiş gibi görünmüyor. Her iki firmanın da geçtiğimiz çeyrekte telefon satışlarını arttırmayı başardığı belirtiliyor.

Share