Android 5.0.1’deki büyük sorun!

Android 5.0.1’de ortaya çıkan bu problem, cihaz farketmeksizin herkesi etkiliyor!

Mevcut en son versiyon olan Android Lollipop’un 5.0.1 sürümünde yaşanan aşırı bellek tüketimi problemi, Android Open Source Project geliştiricilerinin en öncelikli çözmesi gereken bug olarak incelemeye alındı.

Android-5-0-1-Lollipop-problemi
Nexus kullanıcılarına Android 5.0.1 güncellemesini dağıtmaya başlandığı bildirilmişti. Bazı üreticilerin ise Android 5.0 sürümünü es geçerek, cihazlarını direkt olarak en son sürüm olan 5.0.1’i dağıtması hedefleniyordu  fakat henüz çözülmeyen bu sorun, tüm planlarını altüst etti.

En çok yakınılan şikayetlerin durduk yerde 1GB’tan fazla bellek tüketimi, açık uygulamaların rastgele kapanması veya kilitlenmesi gibi şikayetler geliyor. Bu problemler marka, cihaz, model, telefon ve tablet gibi platformların tümünde görülüyor. Development(geliştirici) yani ön test sürümünü yükleyen bazı kullanıcıların bu problemin daha önce de olduğu yönünde görüşlerinin olduğu ancak final sürümüne düzeltilmeden eklendiği gibi bilgilerin bulunduğu söyleniyor.

Android yazılım geliştiriciler tarafından “FutureRelease” etiketiyle işaretlenen problemin ne kadar sürede giderileceği konusunda Google’dan henüz resmi açıklama gelmediği için net tarihini yazamıyoruz.

Share