Android 6.0’nın ismi belli oldu

Android’in yeni ana sürümü olacak olan Android M’in ismine dair dolaşan söylentiler ve tahminler devam ederken 6.0 sürümü olacak olan bu versiyonun adı belli olmuş.
Yeni işletim sistemi ile ilgili beklenen isimler ile tahminler dahi yürütülmüştü. Ve genellikle tahminler; Marshmallow ya da Muffin arasındaydı.

android-6.0

Hâlâ bu açıdan belli olmayan Android M’in uzun adının Macadamia Nut Cookie olacağı ortaya çıktı. “Bu nasıl bir isim?” diyecekler için Makademya Fındıklı Kurabiye olarak çevirebileceğimiz bir kurabiye türü şeklinde söyleyebiliriz.

Peki, bu söylenti nereden geliyor? Şu anda AOSP’deki Android 6.0 kaynak kodlarının mnc-dev ile başlıyor olmasından kaynaklanıyor. Fakat bir hatırlatma yapmamız gerekiyor.

Google bundan önce son Lollipop sürümü ile ilgili ilk olarak LMP (Lemon Meringue Pie) ve KitKat sürümü ise KLP (Key Lime Pie) adıyla ilk olarak ortaya çıkmıştı.

Bu uzun adların ilk harfiyle ayrı bir resmi isim kazanan Android sürümlerinde Android M’in gizliliği hala korunmakta. Ama buradaki tartışmanın genel sonucu Dünya içinde aynı şekilde geçerdi. Çünkü dünya genelinde de Android M’in ya Marshmallow, ya da Muffin olacağı tahmin ediliyor.

Share