• Home »
  • Telefon »
  • Android Marshmallow güncellemesi alan Sony Xperia Modelleri belli oldu

Android Marshmallow güncellemesi alan Sony Xperia Modelleri belli oldu

Sony Xperia sahiplerine özel fırsat. Android işletim sistemlerinin bir sonraki sürümüne erken erişim fırsatı doğdu.
sony-xperia-z5-compact

Sony beklenmedik bir hamle ile bazı Xperia model sahiplerine Android Marshmallow sürümünün beta testine katılma olanağı sağladı. Android işletim sistemine gelecek yenilikleri önceden görmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat. Erken erişim olduğu için bir takım programlama sorunlarına sahip olsa da bugün itibari ile tüm sorunlardan arındırılmış 6.0.1 sürümü Xperia telefonları ile buluşmaya hazır.

Xperia Z2, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact bu fırsat için hazır olan modeller olarak açıklanmış. Ancak önemli bir nokta dikkat çekiyor. Xperia Z2’nin D6503 numaralı modeli, Xperia Z3’ün D6603 numaralı modeli ve Xperia Z3 Compact’ın D5803 numaralı modeli bu güncelleme alacak olan modeller. Bu belirgin modellere sahip müşterilerin deneme sürümüne ne zaman sahip olacağı ise henüz belli değil.

Xperia blog’unda açıklandığı üzere son güncelleme hem Camera 2.0.0 uygulaması kullanıcı arayüzüne güncelleme getirmekte hem de Şubat ayına yayımlanan Android güvenlik yamasını içermekte. Camera 2.0.0 temel olarak Xperia Z5 için çalışan ve kamera modları arasında geçiş, parlaklık ayarları gibi çeşitli seçenekleri olan bir uygulama.

Gelecek olan sürüm en son beta versiyonu ile aynı numaraya sahip. Sanıyoruz bu durum Marshmallow ile gelecek yeniliklerin kesinleştiği ve daha yeni bir beta sürümünün olmayacağının bir göstergesi.

Share