Android sürümlerinin kullanım oranları açıklandı

Google, geliştiriciler sayfasında Android sürümleri kullanım oranlarını bir kez daha güncelledi. Son açıklanan verilere göre Android 7.0 Nougat kullanım oranı ne durumda?


Google, geliştiriciler sayfasında yer alan Android sürümleri kullanım oranları verilerini bir kez daha güncelleyerek, 2017 yılı Haziran ayı verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Son bir hafta içerisinde Google Play Store’u ziyaret eden Android cihazlardan gelen veriler doğrultusunda oluşturulan tabloya, gelin hep birlikte göz atalım.

ANDROİD 7.0 NOUGAT YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Google’ın geliştiriciler sitesinden yayınladığı son rakamlara göre Android 7.0 ve 7.1 Nougat sürümleri yüzde 9.5’lik kullanım oranı ile bir önceki döneme göre yüzde 2.4 yükseliş kaydetti.

Ice Cream Sandwich, Jelly Bean ve Marshmallow sürümlerinin kullanım oranları sabit kalırken Gingerbread, Kitkat ve Lollipop sürümleri düşüş yaşamaya devam ediyor.

Değişiklikleri rakamsal anlamda incelediğimizde ise Android 2.3 ve 4.2 sürümlerinin kullanım oranları bir önceki döneme göre yüzde 0.2 gerilerken, Android 4.4 ve 5.1 sürümleri yüzde 0.7’lik bir gerileme yaşamış durumda.

Bu sürümleri yüzde 0.5’lik gerileme ile Android 5.0 ve yüzde 0.1 ile Android 4.1 takip ederken, Android 7.0 Nougat’ın elde ettiği yükseliş sektörde oldukça yetersiz bulunuyor.

Share