Android ve Chrome OS birleşiyor

Google’ın bilgisayar için geliştirdiği Chrome OS ve telefonlar için tasarlanan Android bir araya geliyor.

The Wall Street Journal’da yayınlanan habere göre internet devi Google çok yakında Chrome OS ve mobil işletim sistemi Android birleşiyor.

android-chrome-birlesme

2017 yılından itibaren Google’ın artık tek bir işletim sistemiyle yola gitmeyi planladığı ve bu doğrultuda laptop ve bilgisayarlarda web tarayıcı altında çalışan Chrome OS, mobil telefonlara hayat veren Android OS ile birleştireceği konuşuluyor.

Haberde iki işletim sisteminin buluşmasından doğan yeni platformun önümüzdeki yıl Google I/O’da tanıtılabileceği ve 2017’de tamamen hazır hâle gelebileceği bilgisi de yer alıyor.

Bazı Android uygulamalarının Chrome OS’te çalışabilmesi ve Pixel C gibi cihazların varlığı göz önüne alınınca iki işletim sisteminin birleştirilmesine dair haberler kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Ancak kısa bir süre önce Android ve Chrome OS’in dümenine geçen Hiroshi Lockheimer’ın açıklaması, bu birleşmenin en azından kısa vadede gerçekleşmesinin pek muhtemel olmadığını düşündürüyor.

Birleşme haberlerinin ardından Twitter hesabı aracılığıyla bir açıklama yapan Lockheimer, “Chromebook için yüksek bir momentum var ve Chrome OS’e fazlasıyla bağlıyız.” ifadelerini kullandı.

Lockheimer, çocuklarına derslerine yardımcı olması amacıyla kısa süre önce iki Chromebook aldığını belirtmeyi de ihmal etmedi. Lockheimer’ın bu açıklamaları, Android ve Chrome OS birleşmesinin şu aşamada öncelikler listesinde olmadığını gösteriyor. Ancak bu açıklamanın sadece gündemi dağıtmak ve birleştirme çalışmalarını daha rahat gerçekleştirmek adına dikkati başka bir yere çekmek için yapıldığı da düşünülebilir. Android ve Chrome OS’in yollarının birleşip birleşmeyeceğini görmek için biraz zaman gerekiyor.

Share