Apple 4.7 inçlik iPhone 6 üretimine başlıyor

Geçtiğimiz yıl ilk defa iki iPhone tanıtan Apple, bu sene de iki farklı iPhone 6 lansmanı yapacak gibi gözüküyor.

iPhone 5C ve 5S modelleriyle beraber ilk defa iki tane iPhone modelini duyuran Apple, bu sene kendi içerisinde yine bir ilk yapabilir. Gelen iddialara göre bir tanesi 4.7 inç büyüklüğünde olacak olan iki farklı iPhone 6 lansmanı gerçekleştirilecek.

Dün yaptığımız haberde de aktardığımız gibi 2 Haziran’da iOS 8’i tanıtmaya hazırlanan Apple, yeni iPhone modelleri için de çalışmalarını sürdürüyor.

iphone-6

iOS 8 Hakkında Yeni Bilgiler

Son yıllarda Apple hakkında çıkan sızıntıların pek çoğunun doğru olduğunu ve çıkacak iPhone modellerinde pek de sürpriz yaşamadığımızı biliyoruz. Bu sene yeni iPhone modelleri için ortaya atılacan iddialar ise 4.7 inç ve 5.5 inçlik iki farklı ekrana sahip iPhone modelleri. İlk iddialar bu iki telefonun da aynı anda satışa sunulacağına işaret ediyordu fakat son gelen bilgiler 5 inçin üzerindeki iPhone’un yılın son döneminde raflardaki yerini alacağını işaret ediyor.

Bu bilgiyi aktaran kaynaklardan olan Reuters da 5.5 inçlik iPhone’un üretim sürecinde karşılaşılan bazı problemlerden dolayı birkaç ay gecikme ile satışa sunulacağını iddia etmişti. Bu iddiaları doğrulayan yeni bir iddia da Tayvan’dan geldi. Industrial and Commercial Times’ın yaptığı habere göre Apple, 4.7 inçlik iPhone 6’nın seri üretimine Temmuz ayında başlayacak. İddialar sadece bu kadarla sınırlı değil. Eylül ayında da 5.5 inçlik sürümün üretimi başlayacak.

2014’ün son çeyreğine kadar satışa sunulması beklenen iki yeni büyük ekranlı iPhone modelinden, 4.7 inçlik sürüm yaklaşık 2 ay daha önceden satışa sunulacak. Eğer iddialar gerçekleşirse iPhone 5S’in devamı olacak olan tahminen iPhone 6 modeli, yeni bir kasa tasarımı ve 4.7 inçlik ekranla gelecek. Apple’ın yeni Mac ve iPad modellerini tanıttığı lansmanda ise 5.5 inç büyüklüğünde yeni büyük iPhone tanıtılabilir. Bakalım Apple, bu sefer teknoloji severleri şaşırtabilecek mi?

Share