Apple kullanıcıları virüs tehdidi altında

IOS işletim sistemindeki bir virüs tüm iPhone ve iPad kullanıcılarını tehdit altında bıraktı.

Gerçek Gündem-Siber güvenlik alanındaki araştırmalar sonucunda tespit edilen yeni bir virüs iPhone ve iPad cihazların tehdit altında olduğunu ortaya çıkardı. FireEye adındaki bir siber güvenlik firmasının blog’unda paylaştığı rapora göre IOS’da bulunan bir virüs , SMS, e-mail veya web tarayışında açtığınız bir link yolu ile iPhone ve/veya iPad‘inize siz fark etmeden kötü niyetli bir uygulama indirmenize yol açıp hackerlara telefonunuza girmek için olanak sağlıyor!

Bu uygulama siz fark etmeden iPhone ve/veya iPad‘inize indikten sonra ise sanki Apple Store’dan indirilmiş gibi güvenli bir uygulama gibi kendini maskeleyebiliyor. Siber güvenlik firması olan FireEye’ın “Maskeli Saldırı” olarak adlandırdığı bu yeni ve iPhone ve/veya iPad‘inizi tehdit eden virüs, belki şuan bile kullandığınız cihazda kendini gizliyor bile olabilir. Peki bu maskeli saldırı sonucunda ne olabilir?

apple-virus

BANKA BİLGİLERİNİZ, EPOSTALARINIZ

Yanlışlıkla indirdiğiniz bu virüslü uygulama ile de tüm banka bilgilerinizi, e-mail kullanıcı adı ve şifrenizi kendi ellerinizle hackerlara sunmuş oluyorsunuz. FireEye’ın kıdemli personellerinden biri olan bilim adamı Tao Wei verdiği röportajda, “Bu oldukça güçlü ve istismara oldukça açık bir virüs” şeklinde bu yeni virüsü nitelendirirken IOS kullanıcılarının şu günlerde son derece dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Her zaman olduğu gibi henüz konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Apple yetkililerinin bu durumdan geçtiğimiz Temmuz ayından beri haberlerinin olduğunu belirten Tao Wei söz konusu tehdidin gün geçtikçe arttığını ve yakında bu yönde birçok kişinin mağdur olabileceğini belirtti.

iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0, 8.1 and 8.1.1 beta kullanan Apple kullanıcılarını tehdit eden bu virüse karşı kendinizi korumak için yapmanız gereken şey ise Apple Store dışında uygulama içi reklamlardan, pop-up reklamlarından, e-mail veya SMS ile gelen bildirimlerden hiçbir şekilde uygulama indirmemeniz.

Share