Bir telefonda iki farklı uygulama

ABD’de Android ve Apple uygulamalarının birlikte kullanılmasına izin veren bir yazılım geliştirildi.

Columbia Üniversitesi’nin yüksek lisans öğrencileri tarafından geliştirilen Cider adlı yazılım, Android cihazları olanların, cep telefonları ya da tabletlerinde iOS uygulamalarını da kullanabilmelerini sağlıyor.

Araştırma ekibi, yazılımın bir prototip olduğunu ve bunu ticari bir ürüne dönüştürme planları olmadığını söyledi.

Altı kişilik ekibin üyeleri Cider’i cep telefonu ve akıllı telefon kullanıcılarının kabul etmek zorunda kaldıkları sınırlamaları aşmak için geliştirdiklerini belirtti.

cider

Öğrenciler, yüksek lisans tezlerinde Android kullanıcılarının Apple’a ait iTunes’la bağlantılı uygulamaları kullanamadığını, aynı şekilde iOS kullanıcılarının da Flash tabanlı içeriğe erişemediğini, Cider’ın bir cihazla ikisini de kullanmalarını sağlayacağını belirtti.

Sanallaştırma

Bir işletim sistemi için geliştirilmiş bir uygulamanın başka bir işletim sisteminde kullanılması, “sanallaştırma” adlı bir teknikle mümkün oluyor.

Araştırmacılar, sanallaştırmada yaşanabilecek performans sorunlarını kaldırmak için Android işletim sisteminin çekirdeğinde farklı bir yöntem denediler.

Bu sistem, Android sistemden geçen bir dizi komutla çalışıyor ve sadece iOS’la ilgili komutlar değiştiriliyor.

İnternete konan bir videoda iOS ve Android uygulamaları bir Nexus tablette birlikte çalışıyor.

Ancak bazı uzmanlar Apple uygulamalarının cihazda daha yavaş çalıştığını söylüyor.

Buna ek olarak telefon, GPS sistemi ve Bluetooth’unu kullanan bazı uygulamaların performansını artırmak için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak:BBC Türkçe

Share