Biyometrik göz tanıma sistemi ile ZTE Grand S3

Telefonunuz sizi gözünüzden tanısın ister misiniz? İşte biyometrik göz tanıma sistemine sahip ZTE’nin telefonu Grand S3.

ZTE bu sene düzenlenen MWC etkinliğine katılamasa da son teknolojiden geri kalmıyor. Tepe seviye telefonu olan Grand S3’e yeni bir özellik ekleyen şirket sınırları zorluyor. Grand S3‘e EyeVerify’ın EyePrint ID’si ekleniyor. Bu özellik ile telefonun ön kamerası ile bir göz tarama sistemi gerçekleştiriliyor. Gözde bulunan her damarın bir haritası çıkarılıyor.Şirketin dediklerine göre bu damarlar her insanda farklı.

ZTE-Grand-S3

Ancak yaşa ve ruhsal duruma göre de değişim gösterebiliyor. Sistemi kurmak için telefonda bulunan özelliği açıyor, ekranda bir aşağı bir yukarı giden yeşil çizgileri dikkatlice takip ediyoruz. Bundan sonra telefonunuzun kilidini kimse açamayacak. Cihazın kilidinin açılması için sizin gözlerinize ihtiyaç var. Şirket buu özelliği ilk kullanan olduğunu dile getiriyor ve diğer üreteceği cihazlarda da bu özelliği kullanacağını söylüyor. ZTE Mobile CEO’su ise bu konu hakkında şunları söylüyor:“Parmak izinin bir kopyasını çıkarmak ve bu güvenlik adımını aşmak kolaydır. Ancak EyePrint ID insan gözünün yüksek çözünürlüklü bir haritasını çıkardığından ve fiziksel bir temas olmadığından, istenmeyen birinin telefonun kilidini açması pek mümkün değil. EyePrint ID’yi, fotoğraf kullanarak vs. de aşamazsınız.”

Share