BlackBerry akıllı telefon pazarından çekilebilir

Krizden bir türlü çıkamayan BlackBerry beklenmedik bir kararla telefon pazarından çıkabilir.

Kanada’nın en güçlü şirketlerinden biri olan BlackBerry, bir zamanların RIM’i, bir türlü içinde bulunduğu krizden çıkamıyor. Şirket içi yeniden yapılanma, CEO değişikliği, akıllı telefon üretiminin yanı sıra son zamanlarda yazılımsal şirket çözümlerine yönelen BlackBerry, kriz içinden çıkılamaz hale gelince oldukça radikal bir karara yöneldi. Geçtiğimiz aylarda, şirketin tüm yaralarına merhem olacağını söyleyen CEO John Chen, dün yaptığı bir açıklama ile birlikte BlackBerry’nin yakın bir zamanda akıllı telefon marketinden uzaklaşabileceği işaretini verdi.

BlackBerry

Chen’in dediğine göre bu şok edici karardan vaz geçebilmek için şirketin 10 milyon telefonu kısa süre içinde satması gerekiyor. 2011 finansal yılına baktığımızda BlackBerry, 52.1 milyon akıllı telefon satmıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise sadece 3.4 milyon adetlik satış rakamı elde edildi. Bu değerin sadece 1.1 milyonu BlackBerry 10 oldu! Bu detaylar da şirketin hızlı bir çöküşe doğru ilerlediğinin bir başka kanıtı.

Chen, yakın dönemde sağlık sektörü, finans ve yasal hizmetler gibi alanlara kayabileceklerini belirtirken, akıllı telefon üretiminden uzaklaşmanın marka için iyi olabileceğini de dile getirdi. Güvenlik şirketleri ile ortaklık kurulması ve bu alanda özel ekiplerin var edilmesinin uzun dönem

stratejileri için önemli olabileceğini de ekleyen CEO John Chen, BlackBerry’nin tekrar ayağa kalkabilmesi için akılcı her türlü çözüme açık olduklarını tekrarlıyor.

Chen’in açıklamaları gerçeğe dönüşür ve BlackBerry akıllı telefon pazarından geri çekilirse, hepimiz koca bir devrin sona erişine tanıklık edeceğiz.

Kaynak:Mynet

Share