BlackBerry Messenger bekleyişi sürüyor

Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry’nin belki de tarihindeki en başarılı hizmeti olan BlackBerry Messenger’ın (BBM) Androdi ve iOS platformanlarına sunulacağı tarih ertelendi.

BlackBerry Messenger bekleyişi sürüyor

BlackBerry Messenger bekleyişi sürüyor

Uygulamanın bugün AppStore ve Google Play’e düşmesi bekleniyordu.

Blackberry’nin bir zamanlar klavyeli modelleriyle uygulama dünyasında tavan yapan hizmeti BlackBerry Messenger, iOS ve Android kullanıcılarını bir süre daha bekletecek. BlackBerry, her iki platformada bugün veya yarın sunulması beklenen uygulamanın çıkışının ertelendiğini duyurdu.

Yaşanan gecikmede, BBM’in resmi sunumdan önce sızdırılan Android versiyonunun neden olduğu düşünülüyor.

The Verge sitesinin haberine göre, BlackBerry şu ana kadar 1.1 milyon Android kullanıcısının indirdiği sızıntı versiyonla uğraşıyor. BlackBerry, sızıntı Android uygulamasının silineceğini, bu işlemin ardından dünyanın tüm bölgelerinde BBM’nin Android ve iOS’e sunulacağını açıkladı.

BBM’nin iOS versiyonu, bazı bölgelerde bugün kullanıma sunuldu.

BlackBerry, Mayıs ayında düzenlediği BlackBerry Live konferansında, BBM’nin iOS ve Android versiyonlarının yaz bitmeden sunulacağını açıklamıştı. Birçok gecikmeyle boğuşan BlackBerry’nin, en son 4500 kişiyi işten çıkaracağı öğrenilmişti. Kanadalı firmanın satılabileceği iddiaları teknoloji dünyasında dolanmaya devam ediyor.
Kaynak:ntvmsnbc

Share