BlackBerry telefon alanından çekilmeyecek

Son günlerde çıkan söylentileri cevaplayan BlackBerry CEO’su, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve telefon alanından çekilmeyeceklerini açıkladı.
blackberry-priv

BlackBerry’nin son yıllarda akıllı telefon alanında zorluk çektiği herkes tarafından biliniyor. Ancak şirket geçtiğimiz yıl bu alana yeniden önemli yatırımlar yapmaya başladı ve başta Priv olmak üzere birçok yeni telefon çıkardı. Android işletim sistemini kullanan Priv’in şirketi eski günlerine döndürmesi bekleniyordu. Telefon şirketi ayakta tutacak kadar ilgi görmüş olsa da, sonuçta satış rakamları beklentilerin altında. Şirketin mali sonuçlarını açıklayan BlackBerry CEO’su, 2015 mali yılında 600 bin Priv satıldığını açıkladı. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu sayı şirketi ayakta tutmaya yetecek kadar iyi ama yine de beklentiler altında.

Durum böyle olunca BlackBerry’nin son günlerde iddia edildiği gibi telefon alanından tamamen çekilmeyi düşündüğü zannedilebilir. Ancak şirket CEO’suna göre böyle bir şey söz konusu değil. Şirketin bu alanda yeniden kâr eder hale gelebileceğine inandığını söyleyen CEO, bunun için uğraşmaya devam edeceklerini söyledi. Üstelik şirket çok yakında yeni bir Android telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak eğer şirket önümüzdeki dönemde de telefon alanında zarar etmeye devam ederse, o zaman sadece yazılım alanına odaklanma yoluna gidilebilir. Yine de şimdilik BlackBerry telefon alanında kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Share