BlackBerry’nin skandal paylaşımı çok konuşulacak!

BlackBerry yaptığı ufak ama etkili hata ile sosyal medyada kendini resmen rezil etti.
Bir döneme damgasını vurmuş, en prestijli telefon markalarından biri olan BlackBerry eski popülerliğine kavuşmak için elinden gelen herşeyi deniyor.
blackberry-Passport-Classic-Hero

BlackBerry’nin uçak firması olarak bildiğimiz Boeing ile anlaşarak güvenlik konusunda birçok kişinin ilgisini çekmeyi başaran Black isimli akıllı telefonu sonrası gündemdeki yerini korumaya çalışan BlackBerry, resmi twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımla yeniden gündeme oturmayı başardı fakat bu sefer baltayı taşa vurdu.

Yeni modelini resmi sosyal medya hesaplarından teknoloji meraklılarına tanıtmayı hedefleyen  firma , Classic modelini resmi Twitter hesabından paylaşırken büyük bir gaf yaptı. Yeni modelinin fotoğrafı ile BlackBerry takipçilerinin dikkatini çekmek isterken küçük fakat bir o kadar önemli ayrıntıyı gözden kaçırdı.
blackberry-twitter-paylasimi-iphone

BlackBerry’nin resmi twitter hesabından paylaşılan bu ileti bir Apple ürünü olan iPhone ile paylaşılmıştı ve twitter’ın telefon tanıma özelliği sayesinde takipçiler de bu paylaşımın hangi cihazla paylaşıldığını görebiliyordu. Kendi telefonunun resmini iphone ile çekmiş ve iphone’da yüklü olan Twitter uygulaması ile paylaşmıştı. Böylelikle Blackberry’nin bile iphone kullandığı ortaya çıkmış oldu. Bu durumu gelen tepkiler üzerine farkeden Blackberry hesabını paylaşımını hemen geri sildi fakat bu hatanın etkisi uzun süre konuşulacak gibi duruyor.

Share