Bu telefon bükülme sınırlarını zorluyor!

Kyocera firması Proteus konsepti ile bu alanda epey yol almış.

Henüz günlük hayatta kullanılabilecek kıvrılan ve bükülen cihazlar yok ama Kyocera firması Proteus konsepti ile bu alanda epey yol almış.

Kyocera aslında çok da iyi tanımadığımız büyük bir Japon firması. Kamera, yazıcı, fotokopi makineleri, çeşitli yazılımlar, elektronik parçalar, devreler, optik ürünleri ve hatta güneş panelleri bile üreten bir firma aslında. Kyocera’nın ilginç ürün çeşitleri arasında safir veya kıvrılabilen ve bükülebilen ekranlar da bulunuyor. Proteus isimli konseptte de bunu gösteriyorlar.

Kyocera-Proteus

Yunan mitolojisinde şekil değiştiren bir deniz tanrısı olarak anlatılan Proteus, Kyocera’nın yeni konsept cihazına hem ilham vermiş, hem de isim babalığı yapmış. Kyocera Proteus esnek ve kıvrılabilen bir ekran tasarımına sahip. CEATEC tüketici elektroniği fuarında tanıtılan cihaz normalde çerçevesiz bir akıllı telefon gibi görünüyor. Ama istendiğinde yuvarlanıp bir bileklik olabiliyor. Veya ikiye kıvırıp kemerinize, dosyanıza takabiliyorsunuz.

Daha yeni kıvrılabilen bir tablet ekranı görmüşken, Kyocera’nın bu yeni ürünü çok şaşırtmadı tabii. Ama Kyocera klavye kullanımı ve dokunmatik ekran gibi önemli sorunları çözebilirse, bu konseptin büyük potansiyeli olabilir. Proteus kıvrılıp bileklik haline geldiğinde arkasındaki sensörler kullanıcının sağlık verilerini toplayabilecek. Veya cihazı yuvarlayıp bisikletin gidonuna takmak ve rota takip etmek mümkün olabilecek.

(Gerçek Gündem)

Share