Cep telefonu ile konuşmada Almanya’yı üçe katladık!

Cepten görüşme süresinde Avrupa’da liderliğini koruyan Türkiye, en yakın takipçileri Fransa, İsveç ve Norveç ile arayı açarken, Almanya‘yı üçe katladı.
cep-ile-konusma

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’de yaklaşık yüzde 93,5 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 73 milyon 639 bin 261 mobil abone bulunurken, 3G abone sayısı 64 milyon 256 bin 311’e ulaştı.

Toplam trafiğin dağılımına bakıldığında, yıllar itibarıyla mobil arama trafik miktarı artarken, sabit arama trafik miktarının düştüğü görüldü. Toplam trafik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 6,8 artarak 233,9 milyar dakikaya yükseldi ve bu trafiğin yaklaşık yüzde 95’ini mobil trafik oluşturdu.

Türkiye’nin, bir önceki yıl 366 dakika olan MoU değeri, geçen yıl yüzde 9 artışla 399 dakika olarak belirlendi. Türkiye’yi 329 dakika ile Fransa, 307 dakika ile İsveç ve 292 dakika ile Norveç izledi. Böylece, Türkiye’deki mobil aboneler, söz konusu değerin 126 dakika olduğu Almanya’nın 3 katından fazla görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye, mobil penetrasyon oranında ise Avrupa ortalamasının gerisinde kaldı. Geçen yıl sonu itibarıyla Avrupa’da mobil penetrasyon oranı en yüksek ilk üç ülke Finlandiya, Yunanistan ve Danimarka oldu. Bu ülkelerin ortalama mobil penetrasyon oranı yüzde 135 olarak gerçekleşirken, Türkiye’de bu oran yaklaşık yüzde 94 seviyesinde kaldı.

Share