Çin’den Yeni Mobil İşletim Sistemi: COS

Android, iOS ve Windows Phone’ye Çin’den güçlü rakip “COS” işletim sistemi geliyor. Hükümet birimleri, Shanghai Liantong firması ve Çin Bilim Akademisi tarafından geliştiriliyor.

COS mobil işletim sistemi

COS mobil işletim sistemi

Çin sınırlarında birçok farklı platformun benzerleri sunulmakta. Arama motoru Baidu, Facebook benzeri RenRen gibi birçok sayıda farklılık bulunmakta. Son olarak Çin’deki farklı firmalar ve kurumlar yeni bir mobil platform üzerinde çalışmaktalar. Çin Bilim Akademisi, Shanghai Liantong firması ve hükümet birimlerinin ortaklaşa geliştirdiği yeni işletim sistemi COS duyuruldu. Tam adı olarak China Operating System olan bu işletim sisteminin en çok destekleyenler arasında HTC bulunmakta.

Bağımsız olarak geliştirilen bu işletim sistemi Linux tabanlı. Çin’de alınacak kararlara göre işleyebilecek bu işletim sistemi diğer işletim sistemlere göre daha güvenlikli geleceği söylenmekte. Hakkında çok bilgi bulunmayan bu işletim sistemlerinin telefonlarda ve tabletlerde ayrıca PC ve TV’lerde kullanılması bekleniyor. Tasarım açısından da Android’e benzeyen bu işletim sistemini ne zaman piyasada görebileceğimiz ve daha fazla bilgi bilinmiyor.

Kaynak:Mynet

Share