Çinli telefon devi Xiaomi Türkiye’de!

Yaklaşık üç yıl önce ilk akıllı telefon modelini satışa sunan ve şu anda satış adetleriyle akıllı telefon devlerini korkutmaya başlatan Çinli üretici Xiaomi, Türkiye’ye resmen merhaba dedi.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Çinli dev ofisini İstanbul Maslak’ta açıyor. Şirketin Türkiye ofisi, Xiaomi Global Başkanı olan Hugo Barra’ya bağlı olarak operasyonlarını sürdürecek. Xiaomi’nin Türkiye’ye gelmesi diğer ülkelerde olduğu gibi akıllı telefonlardaki rekabetin artacağını gösteriyor. Her kesime hitap eden farklı donanım özelliklerinde akıllı telefon modellerini sunan şirket, iddialı fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Örneğin, dört çekirdekli işlemci, 3 GB ram, 16 GB kapasite 5 inçlik ekran gibi özelliklerin yer aldığı Xiaomi Mi 4 adındaki telefon modelin 429 dolarlık etiket fiyatı bulunuyor. Bu rakamlar diğer akıllı telefonlarla kıyaslandığında ise yaklaşık 200 dolarlık fark olduğu görülüyor.

xiaomi

İLK 5’TE
Şu ana kadar satışa çıkmış 10 farklı Xiaomi akıllı telefon modeli bulunuyor. Söz konusu modelleri 3 yıl gibi kısa bir sürede satışa sunan şirket, şimdiden global akıllı telefon pazarında ilk 5’e girmiş durumda. Strateji Analytics’in verilerine göre Xiaomi’nin şu anda yüzde 5.1’lik pazar payı bulunuyor. Şirket bu oranla listede beşinci sırada yer alıyor. Xiaomi’nin ufak farkla hemen önündeyse yüzde 5.4 ile Lenovo bulunuyor. Üçüncü sırada yüzde 6.8 ile Huawei, ikinci sırada yüzde 11.9 ile Apple, birinci sıradaysa yüzde 25.2 ile Samsung yer alıyor. Xiaomi’nin hedefi ise 2014 yılında 60 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmek. Bu rakamla birlikte şirketin gelirlenin yıl sonunda 6 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Akıllı saati de geliyor
ÇİN’de 12 saat 720 bin adet akıllı telefon satmayı başaran Xiaomi, dün akıllı saat modelini çok yakında kullanıcıların beğenisine sunacaklarını açıkladı. Şirketin Global Başkanı Hugo Barra tarafından yapılan açıklamada saat hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Xiaomi’nin daha önce ürettiği akıllı bileklik olan MiBand modeli de bulunuyor.

Share