Çinli telefon Xiaomi, 24 saatte 2 Milyon sattı!

Hindistan’da ilk şubesini açan Çinli telefon üreticisi Xiaomi, 24 saatte 2 milyon telefon satarak rekor kırdı.

Microsoft’un da yakınlaştığı Xiaomi, dün Hindistan’da internetten satış ağlarını genişletmiş ve ilk fiziksel mağazasını da açmıştı.

Hindistan’da ilk şubesini açan başarılı telefon üreticisi Xiaomi, 24 saat içerisinde 2 milyon telefon satarak yeni bir rekora imza attı. Daha önce Hindistan’a giriş yapan şirket, bu sefer Flipkart, Snapdeal ve Amazon Hindistan ve popüler e-ticaret siteleriyle anlaşan Çinli üretici, 7 Asya ülkesini kapsayan 12 saatlik bir kampanya başlattı. Bu sayede toplamda 2,04 milyon adet satış rakamına ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı başardı.
xioami-satis

Söz konusu etkinliği 5. Kuruluş yıl dönümü adına düzenleyen şirket paylaştığı rakamlara göre sadece aksesuar satışından 170 milyon RMB, toplamda ise 2,08 milyon RMB (335 milyon dolar – 871 milyon TL) tutarında satış yapmayı başardı. İki milyon akıllı telefon ile beraber 39.000 Mi TV ve 770.000 akıllı cihaz satarak 12 saatte 2.9 milyon sipariş almış oldu.

Xiaomi’nin bu başarısının arkasındaki nedenleri sıralayan Wall Street Journal, şirketin hem internet üzerinden hem de fiziksel etkinliklerde müşterileriyle yakın bir ilişki halinde olduğunu paylaşmıştı. Daha önce hiç bir partiye katılmayan kişileri dahi kendine çekmeyi başaran şirket, Şubat 2015’te 100 milyon kullanıcıyı geçen özel Android sürümünü sürekli güncelleyerek de müşterilerine daha iyiyi sunmak için çalıştığını göstermişti.

Share