Dikkat! bu virüs şifrenizi değiştiriyor.

Trend Micro firması tarafından keşfedilen son yılların en tehlikeli virüsü olarak nitelendirilen yeni Android virüsü, diğer virüslerde gördüklerinizin tamda aksine oldukça değişik kabiliyetlere sahip olması milyonlarca kullanıcının yaşamını alt üst edecek türden.
google-play-virus

Trend Micro firması tarafından keşfedilen son yılların en tehlikeli virüsü olarak nitelendirilen yeni Android virüsü, diğer virüslerde gördüklerinizin tamda aksine oldukça değişik kabiliyetlere sahip olması milyonlarca kullanıcının yaşamını alt üst edecek türden. Bir şekilde cihazınıza yerleşen bu dehşet verici virüsü silmeye çalışmanız durumunda, telefonunuzun şifresini değiştirebiliyor.

Dünya üzerinde milyonlarca bulunan mobil cihazları büyük bir tehdit bekliyor. Bu yeni tehdit olarak görülen virüslerin sayısı ise her yeni gün git gide katlanarak artıyor. Fakat geçtiğimiz günlerde keşfedilen yeni bir Adroid virüsünün türevi ise diğer tüm virüslerin aksine oldukça farklı biçimde işliyor. Nasıl mı? İşte yeni Android virüsü hakkında yaşamı kilitleyecek ayrıntıları.

Bir Rus bankasının mobil uygulaması kimliğine bürünen zararlı uygulama, Google Play Store’dan doğrudan indirilebiliyor.

Uygulama gayet normal bir şekilde çalışıyor gözükse de aslında arka plandayken banka hesabınızdan para çalıyor.

Fakat eğer durumu farkedip uygulamayı silmeye çalışırsanız, başınıza daha büyük bir dert alıyorsunuz.

Çünkü uygulama, silinmeye çalışıldığında telefonunuzu veya tabletinizi şifreliyor veya zaten mevcut olan şifrenizi değiştirebildiği kaydedildi. Diğer taraftan silinmediği için cihaz açık olduğu sürece banka hesabınızı boşaltmaya devam etme olasılığı ise oldukça yüksek.

Bu dehşet Virüsün bir diğer özelliği ise Google Play Store’u tüm arayüzleriyle adeta klonlayarak karşınıza çıkarması. Virüs sisteminize bulaştığı takdirde Google Play Store’u değiştirerek virüslü uygulamalar indirmenize yol açma imkanı sağlıyor ve böylelikle cihazınızdaki yerini de tam anlamıyla sağlamlaştırmış oluyor.(ShiftDelete)

Share