Dünyanın en sağlam akıllı telefonu geliyor!

Fransız spor malzemleleri üreticisi olan Quechua firması kısa süre önce yeni bir akıllı telefonunu duyurdu.

Dünyanın en sağlam akıllı telefonu geliyor!

Dünyanın en sağlam akıllı telefonu geliyor!

Kızılderili bir halktan ismini alan bu firma Archos ile işbirliği yaparak en sağlam telefon olarak gösterilen Nokia 3310 kadar sağlam bir akıllı telefonunu duyurdu.

Aktif yaşama sahip olan kişiler için hazırlanan bu akıllı telefon su, kum, çamur, soğuk ve kar gibi telefona zarar verecek durumlara dayanıklı olması ile öne çıkıyor. Quechua 5 adlı akıllı telefonda IP 54 sertifikası bulunmakta.

Diğer teknik özeliklerine bakacak olursak dört çekirdekli 1.2 GHz hızındaki Qualcomm’un bir işlemcisi bulunmakta. Adından belli olabileceği gibi 5 inçlik bir ekrana sahip olan bu cihazda 1 GB RAM bulunmakta. 4 GB dahili hafıza bulunan bu cihazda microSD kart yuvaıs bulunmakta. Bu sayede hafızayı arttırabileceksiniz. 5 megapiksel kameraya sahip olan bu cihaz Android 4.1 Jelly Bean ile gelmekte. 3500 mAh değerinde büyük bir bataryaya sahip olan bu cihaz dünyanın en sağlam akıllı telefonu ünvanını alacak gibi görünüyor. 230 Euro’luk fiyatı ile sunulacağı da bilinmekte.

Sürekli telefonlarını düşürenlere, aktif bir hayat sürdürenler için çok uygun bir cihaz olacak gibi görünen bu cihazın hangi pazarlara açılacağı bilinmiyor.
Kaynak:Mynet

Share