Ekranlar ‘Youm’ ile kıvrılacak

Güney Koreli elektronik devi Samsung, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2013) kıvrılabilen, katlanabilen ve bükülebilen ekran teknolojisini görücüye çıkardı.

Youm ile ekranlar esneklik kazanacak

Youm ile ekranlar esneklik kazanacak

Samsung, bükebilir ekran teknolojisinin inceliklerini ‘Youm’ adını verdiği teknolojiyle sundu. Renklerin çok daha canlı sunulacağı süper ince esnek ekran, OLED görüntü teknolojisine sahip.

Samsung’un San Jose ketindeki ekran laboratuvarının başkan yardımcısı olan Brian Berkeley’in tanıtımını yaptığı Youm, telefonlara hiç olmadığı kadar pratik bir kullanım sağlayacak. Bunlardan bir tanesi, telefona gelen uyarı, mesaj ve diğer iletilerin, kıvrılabilen ekranın kenarında görülebilmesi. Böylece, telefonun ekranına bakmak, hatta, kılıfından çıkarmak gereksiz olacak.

LG ve Nokia’nın ardından esnek ekran teknolojisine ait ilk prototipi sunan Samsung, Youm’un süper esnekliğini gözler önüne sererek bu teknolojide ne kadar ilerlediğini de gösterdi.

Sunum da bir sürpriz, Microsoft’un teknik strateji şefi Eric Rudder’ın da sahneye çıkmasıydı. Rudder, Youm ile Windows Phone işletim sistemi kullanan bir telefonun nasıl kullanılacağını tanıttı.

Share