Esnek İphone’lar geliyor!

Amerikan Teknoloji devi Apple bükülebilir bir iPhone modeli üretebilmek için patent başvurusunda bulundu.

Dünya gündemindeki yerini her zaman koruyan Apple firması bu kez bükülebilir(esnek) iPhone fikrinin patentini almak için başvuruda bulundu. Bu patent başvurusunun iPhone 6 Plus ‘da çıkan bükülme problemlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı tam olarak bilinmezken yeni iPhone modellerinin alışılagelmiş tasarımdan oldukça farklı olacağı konuşuluyor.
elastik-esnek-iphone

Apple kısa zaman önce en son modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ‘da yaşanan bükülme problemleri ile gündeme gelmiş ve yaşanan bu durumu reddetmişti. Ancak bu fikir istemese de şirketin hoşuna gitmiş olmalı ki kısa bir süre sonra esnek bir telefon üretme kararı almış ve çalışmalarına başlayıp ön çalışma neticesinde olabilirliğini kabul edip patent başvurusunda bulunmuş. Şirket bu fikir kapsamında, kullanacağı malzemeleri muhtemelen plastik ve fiber bir malzeme ile yapması tahmin ediliyor. Böylelikle donanımı esneme esnasında zarar görmeyerek elastik bir yapıya bürünecek.

Apple‘ın bu esnek iPhone patentini ne zaman kullanacağı ise henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde aldığı akıllı kalem patenti ile de büyük bir şaşkınlık yaratan Apple‘ın bu yeni girişimi birçok kişi tarafından çılgınlık olarak tanımlanmıştı.

Share