Firefox akıllı telefon Hindistan pazarında

Firefox OS akıllı telefonlar Hindistan pazarına giriş yaptı.

Firefox OS akıllı telefonları ilk olarak bu yıl Barcelona’da düzenlenen CES 2014 etkinliğinde görücüye çıkmıştı. Cihazın en can alıcı özelliği ise fiyatı. Firefox OS akıllı telefonları hali hazırda Avrupa ve Latin Amerika pazarlarında satışa sunuldu. Mozilla şirketi dünyanın en ucuz akıllı telefonlarından birini ortaya çıkarmakla kalmıyor ve cihazın daha çok pazarda daha çok kullanıcıya ulaşması için çalışıyor.

Avrupa ve Latin Amerika pazarlarının ardından çok önemli bir pazar olan Hindistan pazarında da satışa sunulan cihazın sahip olacağı fiyat yaklaşık 50 dolar olarak belirlenmiş. Bu noktada Firefox OS’un tam anlamıyla bir bütçe dostu akıllı telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Firefox OS akıllı telefonlarının Hindistan pazarına sunulduğunu açıklayan ise şirketin Tayvan CEO’su ve COO’su Gong Li. Li yaptığı açıklamada dünya çapında 1 milyon adet Firefox OS akıllı telefon satıldığını da kabul ediyor. Bunun yanı sıra Gong Li Mozilla’nın yıl sonuna kadar satmayı hedeflediği cihaz sayısını da 10 milyon adet olarak açıklıyor.

firefox-telefon

Mozilla yetkilisi yaptığı açıklamada Firefox OS akıllı telefonlarının satışa sunulduğu ülkelerde yalnızca birer iş birliği ve dağıtıcı ile satıldığını ancak Hindistan’da cihazın dağıtımı için anlaşılan ondan fazla şirket olduğunu söylüyor.

Mozilla’nın Firefox OS akıllı telefonları için iş birliği yaptığı şirketlere baktığımıza dünya genelinde donanım desteği sağlayan 10, dağıtım desteği sağlayan ise 20 şirket ile anlaşma yaptığını görüyoruz.

Mozilla’nın Firefox OS akıllı telefonları ile Hindistan pazarına girmesi ile ZTE, Alcatel, Huawei ve LG’nin de bu pazara girmesi beklenebilir.

Öte yandan Firefox OS işletim sistemine sahip tablet modelleri için heyecanlanan okurlarımız içinde iyi haberlerimiz var. Gong Li, Foxconn ile Firefox OS tabletler konusunda çalışmaları olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra Panasonic’de Firefox OS smart TV üretmeyi planlıyormuş.

Kaynak:Mynet

Share