Galaxy S5 Başarılı olamadı mı?

Samsung’un son amiral gemisi modeli Galaxy S5, beklenen satış rakamlarının çok gerisinde kaldı.

Samsung’un son amiral gemisi modeli Galaxy S5, başarılı özelliklere sahip olmasına rağmen, beklenen satış rakamlarının çok gerisinde kaldı. İşte Galaxy S5 satış detayları.

(Shiftdelete) Samsung’un 2014 yılında duyurumuş olduğu son amiral gemisi modeli Galaxy S5, beklenen satış rakamlarının çok gerisinde kaldı.

Galaxy S3’te 60 milyon gibi büyük bir satış rakamı yakalayan Samsung, Galaxy S4’te bir önceki Galaxy S3 kadar satamayarak, beklenen satış rakamlarına ulaşamamıştı.

samsung-s5

Galaxy S5’te 16 Megapiksel kamera, Parmak izi okuyucu ve Snapdragon 801 işlemci gibi özelliklerin kulanılmasına karşın, Samsung yine beklediği satış rakamının gerisinde kaldı.

The Wall Street Journal kaynağından gelen bilgilere göre, Samsung’un son amiral gemisi modeli Galaxy S5, ilk üç ayda sadece 12 Milyon adet sattı.

Galaxy S4’e kıyasla 4 milyon daha az satan Galaxy S5, beklenen satış rakamının %40 gerisinde kalmış gibi görünüyor.

Amerika’da artan satışlara rağmen, Çin’de %50 daha az satan Galaxy S5, Samsung’un Çin pazarında, Xiaomi, Meizu ve OnePlus gibi markalarla iyi rekabet edemediğini gösteriyor.

Bu da Samsung’un, ilerleyen dönemde Çin pazarında yükselebilmesi için, fiyat performans odaklı cihazlar üretmesi gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca gelen bilgilere göre yaşanan bu düşüş, Samsung’un mobil tarafındaki pek çok kişinin işinden olabilmesine neden olabilir.

Plastik kasa ve yüksek fiyatla eleştirilen Samsung Galaxy S5’te yaşanan bu düşüşün, 2015 baharında tanıtılacak metal kasalı Galaxy S6 ile kapatılacağı düşünülüyor.

Share