Galaxy S5 için ilk güncelleme geldi

Bugün satışa çıkacak olan Samsung Galaxy S5 akıllı telefonun ilk güncellemesi hazır.

Samsung Galaxy S5 akıllı telefon dünyanın dört bir yanında, ülkemiz de dahil olmak üzere 11 Nisan Cuma günü satışa sunuluyor. Donanımsal özellikleri bir yana, tasarım açısından da ilgi çeken cihaz, bazı kesimlerde “yetersizlik” gerekçe gösterilerek umutları boşa çıkardı. Hatta bir basın kuruluşu, Samsung’un ürününün yetişebilmesi, reklamların aksamaması için çalışanlarını çok zorladığını, kameraların sorunlu olduğını ve Samsung Galaxy S5 akıllı telefonun kocaman bir başarısızlık olacağını dile getirdi. Sırf bu yüzden Güney Koreli üretici tarafından mahkemeye verilen ETNews daha sonra, fikirlerinde bir değişikliğin olmadığını açıkladı.

samsung-galaxy-s5-software-update

Bazı web tabanlı haber mecraları ise Galaxy S5’in yazılımsal olarak da sıkıntı yaratabileceğini dile getirmişti. Görünen o ki, Samsung bu durumun farkına varmış ve ürün daha piyasaya çıkmadan sağlam bir güncellemeye imza atmış. Uluslararası pazarda bugün satışa çıkacak olan S5, Güney Kore’de bazı dağıtımcılar sayesinde kullanıma sunuldu ve bahsi edilen yama gün yüzüne çıktı. Haberin kaynağı ise Avrupa sürümü için çıkacak güncellemenin Almanca ekran görüntüsü oldu.

30 MB büyüklüğündeki yama, performans ve uyumluluk sorunlarını çözecek ancak bunun dışında özel bir eklenti getirmeyecek. Yama ile birlikte yazılım versiyonu da XXU1ANCE adına sahip olacak. Güncellemenin manuel olarak sistem üzerinden yapılacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S5, yenilenen arayüzü ve Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle piyasaya sürülüyor. Qualcomm’un Snapdragon 801 işlemcisini taşıyan cihaz, 2 GB RAM, 16 ve 32 GB dahili depolama seçenekleri ve microSD kart desteğine sahip. 5.2 inç’lik Full HD Super AMOLED ekrana, çift LED flaşlı 16 MP’lik kamera eşlik ediyor.

Share